Pellegriniho skupina ponúkne parlamentné funkcie v septembri
18 | 06 | 2020 I SITA

Poslanci odchádzajúci k Pellegrinimu možno prídu o posty vo výboroch, Pellegrini možno aj o miesto podpredsedu parlamentu.


Poslanci, ktorí spolu s Petrom Pellegrinim odchádzajú zo strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD), sú pripravení ponúknuť svoje parlamentné funkcie na septembrovej schôdzi Národnej rady SR (NR SR). Na tlačovej besede v parlamente to dnes povedal poslanec Peter Žiga.

„Keď budú známe počty, nový subjekt bude zaregistrovaný a bude nové rozloženie síl v národnej rade, vtedy sme pripravení ponúknuť svoje funkcie,“ vyhlásil Žiga. Ten je predsedom parlamentného výboru na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ). Richard Raši je predseda parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Pellegrini je podpredsedom parlamentu.

Politické strany si rozdelili parlamentné funkcie na základe výsledkov februárových parlamentných volieb. Vládne strany obsadili kreslá predsedov v 12 výboroch a opozícii pripadlo sedem kresiel.

K vznikajúcemu politickému subjektu Petra Pellegriniho sa pridalo desať poslancov, Richard Raši, Peter Žiga, Denisa Saková, Erik Tomáš, Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Róbert Puci a Ján Blcháč. Pellegrini včera povedal, že číslo 11 ešte nie je konečné a verí, že v septembri sa pridajú ďalší poslanci parlamentu.

Predsedu Smeru-SD mrzí, že odchádzajúca skupina poslancov triešti sociálnu demokraciu
Predsedu opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica mrzí, že odchádzajúca skupina poslancov Národnej rady SR (NR SR) triešti a oslabuje sociálnu demokraciu na Slovensku. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR