Nebol dôvod na likvidáciu Volzovej, ona je vinná za kauzu Gamatex, tvrdí Rusková
18 | 06 | 2020 I TASR

Na likvidáciu Sylvie Klaus-Volzovej nebol dôvod. Uviedla to bývalá manželka obžalovaného Pavla R. (exriaditeľ televízie Markíza, pozn. TASR) Viera Rusková, ktorá ako prvá vypovedala vo štvrtok na Okresnom súde Bratislava II v kauze prípravy vraždy Volzovej.


Volzovú označila za vinníčku kauzy Gamatex a poznamenala, že práve ona "priniesla do televízie podsvetie". V prípade prípravy vraždy Volzovej je hlavný obžalovaný Pavol R. Rusková pripomenula, že televíziu založili spoločne s exmanželom v roku 1993. Neskôr Volzovej ponúkli podiel, keďže mala styky a skúsenosti zo zahraničia.

"Na jeseň v roku 1997 nám bolo z viacerých strán povedané, že sa chystá diskreditácia našej rodiny," vypovedala svedkyňa. O tom, že im niečo hrozí, im povedala aj Anna Nagyová, vtedajšia poradkyňa Vladimíra Mečiara. Dozvedeli sa aj, že na ich likvidáciu dostala objednávku niektorá z bratislavských skupín.

"Spolupracovali sme s Jánom Kováčikom. Bol našim rodinným priateľom," povedala s tým, že im odporučil stretnutie so skupinou Mikuláša Černáka v Banskej Bystrici, ktorú dobre poznal. "Vedeli sme, že nám hrozí nebezpečenstvo a na stretnutie išiel môj exmanžel spoločne s Kováčikom," dodala.

Biskupi chcú ľuďom diktovať, ako majú žiť, sťažuje sa Sulík
"Podstatný rozdiel medzi nimi, mnou alebo nami v SaS je ten, že nám by v živote nenapadlo im zakazovať ísť v nedeľu do kostola alebo ich nútiť ísť do kostola v iný deň," uviedol Sulík smerom k biskupskej konferencii. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | TASR


Okrem tohto stretnutia sa Pavol R., ako povedala, už s Černákom nestretol. Raz s ním telefonoval po streľbe v hoteli Danube v roku 1997. Vtedy bol v Danube postrelený východoslovenský bos Róbert Holub a Pavol R. si u Černáka overoval, či streľba nesúvisí s ním.

Zvláštne je podľa Ruskovej, že Černák si až v roku 2017 spomenul na údajnú objednávku vraždy Volzovej zo strany Pavla R. "V roku 20O2 počas lyžovačky na Štrbskom plese stretol vtedajšieho premiéra Mikuláša Dzurindu. Ten po zrážke inicioval, aby bol Černák vzatý do väzby. Prečo Černák nevyužil vtedy informáciu o objednávke vraždy, keďže vtedy moj manžel bol koaličným partnerom?" poznamenala Rusková.

Pellegriniho skupina ponúkne parlamentné funkcie v septembri
Poslanci odchádzajúci k Pellegrinimu možno prídu o posty vo výboroch, Pellegrini možno aj o miesto podpredsedu parlamentu. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | SITA


Pripomenula, že Volzová bola dobrou priateľkou neskôr zavraždeného bosa skupiny sýkorovcov Petra Čongrádyho. "Pani Volzová nie je obeť, je vinníčkou celej kauzy Gamatex," vyhlásila Rusková s tým, že práve Volzová "priniesla do televízie podsvetie".

V prípade prípravy vraždy Volzovej je hlavný obžalovaný Pavol R. a ďalší traja spoluobžalovaní - bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, Černák a jeho komplic Miloš Kaštan. Pavol R., ktorý je stíhaný na slobode a monitorovaný elektronickým náramkom, sa na súd nedostavil. Ospravedlnil sa a dal súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Lališ požiadal o pojednávanie v jeho neprítomnosti. Na pojednávaní by mali vo štvrtok vypovedať okrem Ruskovej ďalší traja svedkovia.