Exkluzívne: Masívna špionáž používateľov prehliadača Google Chrome vykazuje nové bezpečnostné slabiny
18 | 06 | 2020 I Imrich Kovačič






Nové zistenia v oblasti spywaru odhalili slabiny v sťahovaní dodatočných rozšírení najpoužívanejšieho internetového prehliadača Chrome. Má sa jednať až o 32 miliónov stiahnutí na celom svete. Informovali o tom vedci spoločnosti Awake Security pre agentúru Reuters.


Podľa vedcov ide zlyhanie technológie v ochrane samotného prehliadača, ktorý sa používa najmä na prácu s e-mailovou poštou, mzdami a ďalšími citlivými funkciami.


Spoločnosť Google ( GOOGL.O ) spoločnosti Alphabet Inc ( GOOGL.O ) uviedla, že po upozornení vedcov minulý mesiac odstránila z oficiálneho internetového obchodu Chrome viac ako 70 škodlivých doplnkov a rlšírení prehliadača.


„Keď nás upozornia na rozšírenia v internetovom obchode, ktoré porušujú naše pravidlá, podnikneme kroky a tieto incidenty použijeme ako školiaci materiál na zlepšenie našich automatizovaných a manuálnych analýz,“ povedal hovorca spoločnosti Google Scott Westover agentúre Reuters.


Podľa spoluzakladateľa a vedúceho predstaviteľanspoločnosti Awake Garyho Golomba, bola táto kampaň čo do počtu stiahnutí,  doteraz najrozsiahlejšou škodlivou kampaňou v obchode Chrome.


Google odmietol diskutovať o tejto informácii, ktorý porovnáva najnovší spyware spyware s predchádzajúcimi kampaňami. Nekomentoval ani rozsah škôd a ani to, prečo sám nezistil a neodstránil zlé rozšírenia, napriek minulým prísľubom prísnejšieho dohľadu nad ponukami.


Spoločnosť Google čelí 5 miliardovej žalobe za sledovanie „súkromného“ používania internetu
Spoločnosť Google bola v utorok zažalovaná skupinou, ktorá obvinila internetového giganta z toho, že nezákonne narušil súkromie miliónov používateľov tým, že sledoval ich používanie internetu prostredníctvom prehliadačov, ktoré boli nastavené v... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | Mário Martinka