V utorok pribudlo deväť pozitívnych prípadov ochorenia Covid-19
17 | 06 | 2020 I SITA

V utorok pribudlo deväť pozitívnych prípadov ochorenia Covid-19. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.sk.


Počet ľudí s potvrdeným koronavírusom tak na Slovensku stúpol na 1 561. V utorok sa urobilo 1 163 testov, laboratóriá spolu otestovali už takmer 199-tisíc vzoriek.

Nepribudlo žiadne úmrtie, vyliečilo sa však ďalších 11 pacientov. Počet ľudí, ktorí prekonali koronavírus, tak stúpol na 1 437. Na Slovensku tak je aktuálne 96 aktívnych prípadov.

Slovenskí dôchodcovia majú najvyššie výdavky na bývanie a potraviny v únii
Slovenskí dôchodcovia majú v rámci 27 krajín Európskej únie najvyššie výdavky na bývanie a potraviny. Na tieto položky minú až 57 percent z celkových mesačných výdavkov. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | SITA


Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, hospitalizovaných je stále 18 pacientov. Z tohto počtu u žiadneho pacienta nebolo ochorenie Covid-19 potvrdené. Zároveň nie je nikto na jednotke intenzívnej starostlivosti ani umelej pľúcnej ventilácii. Kĺzavý medián zostáva na hodnote tri.

Po utorňajšom testovaní pribudlo šesť prípadov koronavírusu v Prešovskom kraji. V Košickom kraji evidujú dva nové prípady a jeden potvrdili aj v Žilinskom kraji.