Ukrajinec jazdil opitý na vysokozdvižnom vozíku, zranil ďalšieho muža
17 | 06 | 2020 I TASR

Z ťažkej ujmy na zdraví z nedbanlivosti, neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinili 33-ročného občana Ukrajiny.


Policajti ho zadržali v obci Lošonec pri Trnave a namerali mu pri dychovej skúške 1,92 promile alkoholu. Pri jazde na vysokozdvižnom vozíku zranil ďalšieho muža. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

"Počas uplynulého víkendu si v areáli bývalého družstva sadol do vysokozdvižného vozíka a išiel sa povoziť. Krátko predtým však pil alkohol a nad vozíkom v dôsledku vysokej rýchlosti stratil kontrolu. Na družstevnej ceste nezvládol ľavotočivú zákrutu a spolu s vozíkom sa prevrátil, pričom vrchná časť kabíny dopadla na nohu druhého Ukrajinca," uviedla Linkešová.

Mužovi spôsobil zlomeninu stehennej kosti, zo zranenia sa bude liečiť štyri až šesť mesiacov. Vyšetrovateľ predložil prokurátorovi návrh na podanie obžaloby. "Cudzinec sa zdržiaval na Slovensku bez platného povolenia na pobyt. Do rozhodnutia súdu zostáva v cele policajného zaistenia. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala hovorkyňa.

(Aktualizované) Pellegrini predstavil osobnosti Smeru ktoré s ním odchádzajú do novej strany
Bývalý premiér Peter Pellegrini, ktorý nedávno oznámil, že po spore s Robertom Ficom odchádza zo Smeru, ukázal tím ľudí, s ktorými odchádza zo svojej materskej strany do nového subjektu. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Gabriel Matta