O budúcnosti Smeru-SD by malo podľa Petráka hovoriť predsedníctvo
17 | 06 | 2020 I TASR

Treba zanalyzovať, čo sa deje na politickej scéne a v Smere-SD. Po oznámení odchodu viacerých poslancov Smeru-SD do projektu Petra Pellegriniho to pre TASR povedal člen predsedníctva Smeru-SD Ľubomír Petrák s tým, že k tejto téme by malo podľa neho zasadnúť predsedníctvo.


Poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) v tejto súvislosti hovorí o politickej nevyspelosti Pellegriniho, rozbíjaní ľavice a odchode liberálnej časti. "Musíme nájsť odpoveď na otázku, ako pôjde ďalej Smer-SD, a vo chvíli, keď bude smerovanie také, ktoré budem považovať za neprijateľné, tak sa zariadim. A vo chvíli, keď uznám, že budúcnosť Smeru je úplne jednoznačná, jasná a že za tých 20 rokov vykonal kus dobrej práce, čo je absolútna pravda, tak takisto je moje rozhodnutie jasné," skonštatoval pre TASR Petrák.

"V klasických demokraciách sa vedie pri nezhodách normálny vnútrostranícky programový súboj a tí, ktorí ho prehrajú, ďalej fungujú v strane," uviedol na sociálnej sieti Blaha.

Slovenskí biskupi sú za to, aby sa v spoločnosti obnovila voľná nedeľa
Podľa biskupov by sme nemali premárniť šancu, ktorá sa ponúka. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR


V súvislosti s vyjadreniami Pellegriniho, že odchádzajúci poslanci získali vo voľbách gro preferenčných hlasov Smeru-SD, Blaha skonštatoval, že strana do Pellegriniho kampane investovala milióny, oblepila jeho tvárou Slovensko a jeho ľudí dala na prvé miesta kandidátky. Dodal, že Smer-SD má po odchode "biznismenov" či "liberálov" šancu byť čisto ľavicovou stranou.

Strana Smer-SD zatiaľ neodpovedala na otázky TASR o jej ďalšom fungovaní po odchode viacerých osobností. Na webe strany však viac nefigurujú jej odchádzajúci členovia ani medzi vedením, predsedníctvom, krajskými organizáciami, a dokonca ani medzi poslancami.

Ďalších desať poslancov parlamentu v stredu oznámilo, že sa pridáva k projektu Pellegriniho. Sú medzi nimi dvaja podpredsedovia strany Richard Raši a Peter Žiga, členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč. Pellegrini verí, že toto číslo nie je konečné a že do septembra sa im podarí stranu zaregistrovať. Pellegrini nedávno oznámil, že končí v Smere-SD, vzdáva sa funkcie podpredsedu a značku Smer-SD necháva "otcovi zakladateľovi", predsedovi Ficovi.

Žiadnu vraždu som si neobjednal, nemám s tým vôbec nič spoločné, tvrdí Kočner
Žiadnu vraždu som si neobjednal a nemám s tým vôbec nič spoločné. Na začiatku svojej výpovede vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka to na Špecializovanom trestnom súde uviedol obžalovaný Marian K., ktorý sa rozhodol vypovedať. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR