Dnes už môžem s hrdosťou oznámiť, že som členom Smeru, napísal Blaha
17 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Podľa Ľuboša Blahu z výraznejších osobností v strane Smer ostávajú tí, ktorí sa v minulosti nezašpinili vládnymi funkciami, nemajú za sebou kauzy a nie sú prepojení na veľký biznis.


"Dnes už môžem s hrdosťou oznámiť, že som členom Smeru a konečne sa môžem začať vnútrostranícky angažovať bez obáv, že ma budú haltovať biznismeni okolo Pellegriniho. Bez liberálov a biznis-krídla sa mi bude dýchať slobodnejšie - to všetkým skutočným ľavičiarom v Smere," napísal v reakcii na Pellegriniho
(Aktualizované) Pellegrini predstavil osobnosti Smeru ktoré s ním odchádzajú do novej strany
Bývalý premiér Peter Pellegrini, ktorý nedávno oznámil, že po spore s Robertom Ficom odchádza zo Smeru, ukázal tím ľudí, s ktorými odchádza zo svojej materskej strany do nového subjektu. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | Gabriel Matta
poslanec Smeru-SD Ľuboš Blaha.

Podľa neho z výraznejších osobností v strane Smer ostávajú tí, ktorí sa v minulosti nezašpinili vládnymi funkciami, nemajú za sebou kauzy, nie sú prepojení na veľký biznis. "Áno, Erik Tomáš ma prekvapil, ale nebudem to viac komentovať. Spoločne s Matúšom Eštokom a Rišom Rašim ich ľudsky považujem za kamarátov a preto sa mi to nechce komentovať - je to smutné, ale to je všetko, čo poviem, hodnotí Blaha oznámenie poslancov o prechode do nového politického subjektu.



 

Ľ. Blaha reagoval aj na informáciu, že necelé dve tretiny preferenčných hlasov z poslancov zvolených za stranu Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) do parlamentu získala skupina okolo Petra Pellegriniho. "Milý Peter, oháňať sa preferenčnými hlasmi, ktoré získal SMER - to je skoro až groteska. Smer do Pellegriniho kampane investoval milióny, oblepil jeho tvárou celé Slovensko a jeho ľudí dal na prvé miesta kandidátky. Z tohto si robiť osobnú zásluhu, chlapci, to je už riadne zúfalstvo," napísal Blaha.

Podľa neho je re voličov Smeru je "celý tento Pellegriniho egotrip jedným veľkým sklamaním". "V čase, kedy sme mohli byť silnou opozíciou, Pellegrini vlastne iba nahráva Matovičovi," hodntí situáciu Blaha.

Desať poslancov Národnej rady (NR) SR za Smer-SD sa pridáva k projektu Petra Pellegriniho. Sú medzi nimi dvaja podpredsedovia strany Richard Raši a Peter Žiga, členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč. Oznámili to na spoločnej stredajšej tlačovej konferencii. Pellegrini verí, že toto číslo nie je konečné a že do septembra sa im podarí zaregistrovať novú politickú stranu.

Marian K. naznačil, že bude vypovedať v kauze vraždy Kuciaka
Obžalovaný Marian K. na stredajšom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu naznačil, že bude vypovedať v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Čítať ďalej
17 | 06 | 2020 | TASR