Na koľajniciach prišli za uplynulý týždeň o život dvaja ľudia
16 | 06 | 2020 I SITA

Na koľajniciach prišli o život za uplynulý týždeň dve osoby. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová, evidujú aj dva pokusy o samovraždu. Železnice preto vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate.


„V utorok, 9. júna osobný vlak na 3. staničnej koľaji v Pezinku zrazil a usmrtil muža, ktorý sa neoprávnene pohyboval v koľajisku. Vo štvrtok, 11. júna počas jazdy vlaku v úseku Slančík–Slivník zaregistroval rušňovodič mŕtvolu muža v koľajisku,“ priblížila Achbergerová. Dodala, že šetrením zistili, že k zraneniu došlo pravdepodobne predchádzajúcim vlakom.

Achbergerová uviedla, že v Turanoch bola v piatok 12. júna telefonicky nahlásená osoba so samovražedným úmyslom. Vlaky boli v daných úsekoch vyrozumené o jazde so zvýšenou opatrnosťou s pohotovosťou zastaviť. Podobne boli vyrozumené aj vlaky v nedeľu 14. júna v úseku Kysucké Nové Mesto - Žilina. Policajnému zboru v Žiline bola v daný deň nahlásená osoba so samovražedným úmyslom na zastávke Brodno v spomínanom úseku.

ŽSR opätovne upozorňujú na nebezpečné dôsledky vandalizmu, a teda aj úmyselného poškodzovania majetku. „Vandali si neuvedomujú, že svojim konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku osobnej a nákladnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. ŽSR preto prosia verejnosť, aby bola všímavá k dianiu na železnici, aby pri zistení podozrivého konania či pohybu cudzích osôb na železnici či v blízkosti majetku ŽSR kontaktovala políciu a eliminovala trestnú činnosť,“ dodala Achbergerová.

Na slovenských súdoch boli znova nahlásené bomby
Bombové hrozby sú na Slovensku čím ďalej tým častejšie. Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | TASR