Česká polícia a ČOI idú po Nele Slovákovej: Prvý trest môže odznieť už veľmi skoro!
16 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Rad ľudí považuje českú influencerku Nelu Slovákovú (30) za podvodníčku, zvlášť po tom, ako univerzitný test jej údajných antibakteriálnych rúšok s aktívnym striebrom nezistil žiadnu prítomnosť aktívneho striebra a tieto „napodobeniny“ sa veselo množili celou krajinou. Čo teraz podnikateľke hrozí?


Podľa portálu Extra.cz považuje Nela Slováková všetku kritiku na svoju osobu za nepravdivú kampaň, výsledky spochybňuje a tvrdí, že svedomie má čisté a klientom naozaj predávala to, čo sľubovala. Napriek tomu si už protokol z testu vyžiadala aj česká kriminálna polícia, na ktorej Slováková nedávno strávila štyri hodiny kvôli výsluchu. Ako to momentálne s jej situáciou vyzerá?

„V súvislosti s možným podvodom, ktorý sa týka ponuky rúšok prostredníctvom internetu, preverujeme hneď niekoľko prípadov. Doteraz nedošlo k obvineniu konkrétnych ľudí alebo firiem,“ uviedol pre extra.cz hovorca juhomoravskej polície Pavel Šváb. Činné orgány sa totiž podľa zákona ku konkrétnym osobám vyjadrovať nemôžu.

Aneta Parišková bojujúca so zákernou rakovinou: V parochni ju takmer nikto nespoznal!
Moderátorka Aneta Parišková (48) už viac ako mesiac bojuje s rakovinou. To je aj dôvod prečo jej začali vypadať vlasy a tak jej manžel hlavu oholil. Cez víkend Aneta odprevadila svojich dvoch synov k prvému svätému prijímaniu, kde ju však skoro... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Prípadné trestné konanie môže všeobecne trvať mesiace či roky, takže nie je možné odhadnúť, kedy bude Slováková buď zbavená všetkých podozrení, alebo právoplatne odsúdená za niektorý z trestných činov. Reakcia Českej obchodnej inšpekcie (ČOI) však bude predsa len rýchlejšia.

„Sme stále vo fáze kontroly, ktorú finišujeme. Akonáhle bude kontrola uzavretá, začne právne konanie. V ňom je lehota pre ČOI 30 dní a nasledujúcich pätnásť dní na vyjadrenie protistrany. Ak sa odvolá, lehoty začnú nanovo. Čisto teoreticky by mohlo byť jasnejšie najskôr za dva až tri mesiace,“ reagoval hovorca ČOI Jiří Fröhlich.

Jeho vyjadrenie tak nepriamo naznačuje, že výsledok kontroly zrejme nebude pre známu influencerku priaznivý.

Uvidí princ William vyrastať svoje deti? Toto má byť zdrvujúca pravda o jeho zdraví!
Princ William mal zložité detstvo, pretože jeho mamička Diana tragicky zomrela, keď bol ešte malý. Teraz mu však hrozí, že ani on sám neuvidí vlastné deti vyrastať. Má totiž údajne veľmi závažný zdravotný problém, píše portál... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka