Ukrajina rozložila korupčnú schému spojenú so spoločnosťou v ktorej bol Hunter Biden
15 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Ukrajinskí predstavitelia zadržali hotovostný úplatok vo výške 6 miliónov dolárov. Toto bol doteraz najväčší úplatok v histórii krajiny a týkal sa prípadu, ktorý súvisí so zakladateľom Burisma Holdings, plynárenskej spoločnosti, ktorá dala Hunterovi Bidenovi miesto v správnej rade.


Prípad podplácania nesúvisí so synom viceprezidenta Spojených štátov, Joea Bidena, informovali ukrajinskí vyšetrovatelia v sobotu na tlačovej konferencii, píše nypost.com.

Kyjevská pošta milióny amerických dolárov, v 100 dolárových bankovkách vystavila. Je vidieť, že bankovky sú zviazané plastovými gumičkami a nachádzajú sa v priehľadných plastových vrecúškach. Úplatky mali byť vyplatené dvom najvyšším protikorupčným úradníkom. Traja ľudia, vrátane súčasného a bývalého daňového úradníka boli zadržaní.

Putin tvrdí, že Rusko zvládlo koronavírus lepšie ako USA
Prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko zvládlo pandémiu koronavírusu lepšie ako Spojené štáty. „Všetko ide pomerne hladko. Vychádzame z tejto situácie s koronavírusom s istotou a s minimálnymi stratami. … Ale v (Spojených štátoch) sa tak... Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Mário Martinka


Podozriví sú spolupracovníci bývalého ministra ekológie, Mykola Zlochevského. Peniaze údajne použili ako úplatok na zastavenie štátneho vyšetrovania sprenevery, ktorá donútila Zlochevského ujsť do exilu. Zlochevskij, kamarát bývalého ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča, je zakladateľom holdingovej spoločnosti Burisma, ktorá bola začiatkom tohto roka v centre pozornosti v prípade impeachmentu prezidenta Donalda Trumpa.

Spoločnosť takisto figuruje v senátnom vyšetrovaní Huntera Bidena, ktorý mal počas Obamovej vlády profitovať z postavenia svojho otca v zahraničnej politike. Joe Biden bol v tom čase zodpovedný za politiku USA voči Ukrajine, pričom jeho syn bol dosadený do správnej rady vo firme Burisma.

„Zastavme to raz a navždy. Biden Jr. a Biden Sr. sa v tomto konkrétnom konaní neobjavujú,“ uviedol v sobotu Nazar Kholodnytsky, vedúci protikorupčného vyšetrovania prokuratúry.

Amerika ukončí „éru nekonečných vojen“ a "prestane byť policajtom". Trump dáva rovnaké volebné sľuby, ktoré už predtým nedodržal
Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že Amerika prestane viesť „nekonečné vojny“ a prestane byť „policajtom sveta“, čím zopakoval svoje sľuby z roku 2016, ktoré nesplnil, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Marek Molnár