Na internete sa objavil nový videozáznam zo smrti Georga Floyda (VIDEO)
15 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Nový videozáznam zo zabitia Georga Floyda policajtom Derekom Chauvinom ukazuje, ako dôstojník Tou Thao stojí medzi Floydom a zástupom zdesených okoloidúcich, ktorí prosia Thaoa, aby zasiahol a zachránil Floydov život, informuje portál RT.


Grafický videoklip bol v nedeľu vydaný advokátom Benjaminom Crumpom, ktorý zastupuje rodinu Georga Floyda. Na videu môžete vidieť Floydovu vraždu z nového uhla a vrhá policajného dôstojníka Tou Thaoa do nepríjemného svetla.

"Je to viac znepokojujúce a tragickejšie ako prvé video," uviedol Crump v popise päť minútového videa.

Video nie je vhodné pre citlivé povahy.

https://www.instagram.com/tv/CBa3UXqhim4/?utm_source=ig_embed

Video sa začína Chauvinovým kolenom na Floydovom krku. "Veď sa nehýbe," kričali diváci na Thaoa. "Necháte zabiť toho muža pred vami?" pýta sa jeden muž. "Je čierny, je to jedno," povzdychol si ďalší svedok. Floyd je nakoniec presunutý na nosidlá a odvedený sanitkou, keď sa Thaoa pokúša odtlačiť dav na chodník.

Na rozdiel od počiatočného videa o incidente, ktorý šokoval národ a vyvolal takmer tri týždne protestov a násilných nepokojov, posledný klip sa zameriava na Thaoa, ktorý ostal chladnou tvárou, keď okoloidúci žiadali o pomoc.

Thao bol obvinený z napomáhania a navádzania na vraždu druhého stupňa, tak isto ako ďalší dvaja prítomní dôstojníci. Chauvin bol obvinený z vraždy a zabitia druhého stupňa, pričom všetci štyria boli prepustení z policajného oddelenia v Minneapolise.

Konšpirační teoretici sľubujú, že odmietnu vakcínu na Covid-19, ktorá bude spojená s Billom Gatesom
Všadeprítomnosť Billa Gatesa v médiách počas pandémie Covid-19 sa zmenila na masovú posadnutosť, pričom konšpirační teoretici sľubujú, že odmietnu vakcínu na Covid-19, ktorá je s ním spojená, informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 06 | 2020 | Marek Molnár