Konšpirační teoretici sľubujú, že odmietnu vakcínu na Covid-19, ktorá bude spojená s Billom Gatesom
15 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Všadeprítomnosť Billa Gatesa v médiách počas pandémie Covid-19 sa zmenila na masovú posadnutosť, pričom konšpirační teoretici sľubujú, že odmietnu vakcínu na Covid-19, ktorá je s ním spojená, informuje portál RT.


Koronavírusová pandémia vyvolala okolo zakladateľa Microsoftu množstvo špekulácií o jeho podpore rozšírených opatrení týkajúcich sa izolácie, jeho veľkých príspevkoch pre Svetovú zdravotnícku organizáciu a predošlých komentároch týkajúcich sa vakcín.

„Verejnosť sa konečne prebúdza. Tento chlap sa mi nikdy nepáčil, a ak ho naozaj počúvaš a sleduješ jeho rozhovory, vieš, že nemá záujem o to, čo je pre nás najlepšie,“ uviedol vo svojom príspevku vautor Peter Vooogd.

Je to len jeden z mnohých príspevok, ktoré sú spojené s hashtagom #ExposeBillGates. Hashtag pochádza z plánovaného „Dňa akcie“, ktorý minulý mesiac oznámil autor Derrick Broze, kedy chce odhaliť skutočnú tvár miliardára.



Medzi ďalšie tweety patril príspevok, na ktorom bol Gates pod paľbou kritiky kvôli jeho otvorenosti na Covid-19 napriek tomu, že nie je voleným funkcionárom, ako aj za jeho podporu rozširovať blokovacie opatrenia na celom svete. Taktiež sa spomenuli obvinenia z „kontroly populácie“ na základe Gatesoveho projektu, ktorý ma za cieľ dodať vakcíny chudobným krajinám.



Iní sľúbili, že si nikdy nedajú žiadnu vakcínu, do ktorej sa Gates zapája, vrátane konzervatívnej autorky Michelle Malkinovej.



Konšpiračné teórie o Gatesovi sú založené viac na dohadoch ako na dôkazoch, pričom spoločnosť mediálnych analytikov Zignal Labs oznámila, že teória sprisahania, že Gates chce implantovať sledovacie mikročipy občanom pod zámienkou zastavenia vírusu Covid-19, bola pred májom spomenutá na sociálnych médiách viac ako miliónkrát.

Gates poprel, že by chcel implantovať mikročipy do občanov, aj keď pripustil, že sledovanie informácií o ľuďoch by bolo dobrým riešením, aby sa predišlo budúcim pandémiám.

Amerika ukončí „éru nekonečných vojen“ a "prestane byť policajtom". Trump dáva rovnaké volebné sľuby, ktoré už predtým nedodržal
Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že Amerika prestane viesť „nekonečné vojny“ a prestane byť „policajtom sveta“, čím zopakoval svoje sľuby z roku 2016, ktoré nesplnil, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Marek Molnár