AKTUÁLNE: Jankovská sa zlomila. Od rána vypovedá na NAKA
15 | 06 | 2020 I Gabriel Matta

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, ktorá je už 97 dní zadržiavaná vo vyšetrovacej väzbe, pred niekoľkými dňami avizovala polícii, že sa chce priznať. Dnes ráno ju predviedli na NAKA v Nitre, píše DenníkN.


„Nepoznám ho, nekomunikovala som s ním, ani priamo, ani sprostredkovane, ani osobne, ani prostredníctvom iných osôb, nijako. V kauze zmenky som sa absolútne neangažovala,“ vyhlásila vlani 3. septembra Monika Jankovská o Marianovi Kočnerovi.


Následne do médií unikli prepisy komunikácie z Kočneroej Threemy. Vzápätí Jankovská oznámila, že odstupuje z funkcie štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti, kam ju nominoval Smer, za ktorý aj kandidovala vo voľbách.


Od 11. Marca 2020 je Jankovská zadržiavaná vo vyšetrovacej väzbe a čelí obvineniu zo zneužitia právomocí verejného činiteľa formou účastníctva. Zatknutá bola spolu s ďalšími sudcami počas akcie “Búrka”. Dňa 5. Júna 2020 sa listom prezidentke vzdala svojej sudcovskej funkcie.


Transparentne a po novom, tak Matovičovsky
Čo sa v skutočnosti dialo na permanentnom krízovom štábe? A sú nariadenia Úradu verejného zdravotníctva právne relevantné? Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | Arpád Németh