AKTUALIZOVANÉ: V sobotu potvrdili tri prípady nákazy koronavírusom
14 | 06 | 2020 I SITA

V sobotu potvrdili tri prípady nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.


Na Slovensku tak máme 1 548 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Laboratóriá v sobotu urobili 479 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už takmer 197-tisíc.

Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19 ani ďalší vyliečený pacient. Na Slovensku je tak 110 aktívnych prípadov.

Správa bola aktualizovaná dňa 14.6.2020 o 9:54.

Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, 7-dňový kĺzavý medián stúpol na hodnotu jedna. Počet hospitalizovaných pacientov je aktuálne 24, z toho majú ochorenie Covid-19 potvrdené dvaja ľudia.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti ani umelej pľúcnej ventilácii stále nie je žiadny pacient. Dva pozitívne prípady zachytili v sobotu v Banskobystrickom kraji, jeden v Bratislavskom.

Slovákom počas pandémie najviac chýbala socializácia a pestrosť výberu jedál
Slovákom počas pandémie koronavírusu najviac chýbala socializácia a pestrosť výberu jedál. Vyplýva to z výsledkov reprezentatívneho prieskumu pre spoločnosť Edenred Slovakia. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | SITA