Pellegrini nadbieha Čaputovej, píše Ľuboš Blaha
14 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Podľa Ľuboša Blahu rozbíjanie Smeru vyhovuje tým, ktorí roky po tejto strane idú "ako po údenom" - teda liberálnym médiám, pravicovým mimovládkam, istým ambasádam a oligarchom.


"Pellegrini nadbieha Čaputovej - sú na nerozoznanie. Liberalizmus, slniečkarstvo, progresivizmus, ten istý marketing, tá istá podpora médií. Progresívne Slovensko je zlyhaný projekt a Pellegrini ako liberál môže prevziať jeho voličov." V statuse na sociálnej sieti to napísal poslanec strany Smer-SD Ľuboš Blaha.

Podľa Blahu bol expremiér v strane vždy reprezentant ekonomického liberalizmu, resp. takzvaného biznis-krídla. "Toho biznis-krídla, ktoré bojovalo proti zvyšovaniu minimálnej mzdy či dôchodkovému stropu a podporovalo liberálne smerovanie ekonomiky a podnikateľské záujmy," uviedol Blaha.

Ako dodal, ak Pellegrini hovorí, že jeho nová strana bude čistá a sociálnodemokratická, akosi zabúda, že po jeho boku stoja ľudia ako Peter Žiga, s ktorým dlhé roky pôsobil v tzv. V-4 (spolu s ďalšími podnikateľmi Martinom Glváčom a Peťom Kažimírom).

"Čisto ľudsky je to dosť smutný príbeh. Neviem, či sa toto dá prekryť profi-fotečkami s jamkami a strniskom," píše Blaha v statuse.



 

Podľa Blahu rozbíjanie Smeru vyhovuje tým, ktorí roky po tejto strane idú "ako po údenom" - teda liberálnym médiám, pravicovým mimovládkam, istým ambasádam a oligarchom. Práve v liberálnych médiách je Pellegrini "varený a pečený" už niekoľko mesiacov., pokračuje poslanec Smeru.

"Americká Markíza mu šije prieskumy na telo. Do Fica kopú a prenasledujú ho na každom kroku, no Pellegriniho penťácke a eseťácke médiá chvália ako spasiteľa", píše Blaha.
"Koaličný potenciál"

Podľa dlhoročného poslanca Smeru-SD je možné už dlhší čas sledovať  veľmi nadštandardné vzťahy Pellegriniho, Sulíka a Kollára. "Žeby sa tu vytvárala "záloha" pre prípad, keď už psychopata na čele vlády nebudú vedieť biznismeni z SaS a Sme rodiny viac tolerovať?," pýta sa Blaha.

Ako pripomenul, Pellegrini kedysi povedal, že by išiel do vlády aj s Kiskom. "Je ochotný ísť do koalície s hocikým - len aby boli funkcie. Takto sa nesprávajú sociálni demokrati, ale konjunkturalisti," napísal Blaha.

Škandálny incident poslancov Blahu a Pročka pokračuje
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha už podal v súvislosti s údajným incidentom v parlamente trestné oznámenie. Jozef Pročko o ňom následne napísal: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Peter Haluza