Syn dobodal otca kuchynským nožom

Za útok na chránenú osobu hrozí 28-ročnému mužovi zo Sečoviec trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.


Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu obvinila polícia 28-ročného muža zo Sečoviec v okrese Trebišov. Keďže sa skutku dopustil na chránenej osobe, hrozí mu trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. O prípade informovala hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Jana Mésarová.

Ako uviedla, útoku syna na otca predchádzala vo štvrtok (11. 6.) podvečer hádka. "Podľa doterajších zistení 28-ročný syn fyzicky zaútočil na svojho otca (59) kuchynským nožom. Spôsobil mu bodné rany v oblasti hrudníka a ramena," priblížila Mésarová incident s tým, že podľa vyjadrenia lekárov si spôsobené zranenia vyžiadajú dobu liečenia viac ako desať dní.

Zdravotníci zachraňovali dobodanú ženu, zadržali aj podozrivého
Alkohol asistoval pri krvavej dráme, ktorá sa odohrala vo štvrtok v noci v Smižanoch v okrese Spišská Nová Ves. Čítať ďalej
12 | 06 | 2020 | SITA


Upozornila pritom na skutočnosť, že vzhľadom na predmet a smer útoku mohlo pri udalosti dôjsť k ťažkej ujme na zdraví. Privolaní policajti útočníka obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.

"Na miesto bol vyslaný vyšetrovací tím, ktorý vykonal neodkladné a neopakovateľné úkony, miesto udalosti bolo dôkladne zadokumentované a útočný predmet zaistený," uzavrela hovorkyňa.

Útočník z Vrútok sa už vlani nožom vyhrážal vlakvedúcej a výpravcovi
12 | 06 | 2020 | Peter Haluza