Permanentný krízový štáb ukončil činnosť, zostáva v pohotovosti
12 | 06 | 2020 I TASR

Pravidelné zasadnutia permanentného krízového štábu sa sobotným (13. 6.) uplynutím núdzového stavu končia, zostáva však v pohotovosti. Pre TASR to potvrdili člen permanentného krízového štábu Robert Mistrík a Úrad vlády SR.


Ako priblížil Mistrík, permanentný krízový štáb bol podľa štatútu, ktorý prijala vláda, viazaný na núdzový, mimoriadny alebo výnimočný stav. "Tým, že sa zajtra končí núdzový stav, tak permanentný krízový štáb sa v podstate, ako povedal premiér, dostáva do stavu hibernácie, čiže keby náhodou zase prišlo k núdzovému alebo výnimočnému stavu, zase sa môže oživiť," vysvetlil.

Permanentný krízový štáb zriadil predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) 23. marca s cieľom vyhodnocovať informácie a koordinovať činnosti v rámci zabezpečovania odporúčaní a prijímania opatrení, ktoré mali zamedziť šíreniu nového koronavírusu. Jeho zriaďovateľskú listinu a štatút prijala vláda koncom apríla.

USA sa už raz pokúsili žiť bez polície. Išlo doslova o „Divoký západ“
Po smrti Georga Floyda ľavicové skupiny požadujú, aby boli policajné oddelenia rozpustené. Ak uspejú, tak sa vynoria drastické problémy pre bielych a menšiny, píše vo svojom komentári Robert Bridge. Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Marek Molnár