Parlament nie je smetisko pre kohútov
11 | 06 | 2020 I Aneta Leitmanová

Fyzické inzultácie ani nadávky v slovenskom parlamente nie sú nič nové.


Jeden z najstarších prípadov sa datuje do roku 1999, kedy poslanec HZDS Peter Baco v poslaneckom bufete napadol poslanca SDĽ Ľubomíra Andrassyho.

Nie prekvapivo sa v potýčkach objavoval aj súčasný premiér Igor Matovič. Poriadnu facku dostal v roku 2010 od Anny Belousovovej za to, že ju vo svojom článku nazval „Anča“. V roku 2012 ho mal škrtiť kravatou Rafael Rafaj (SNS) počas rokovania o zrušení priestupkovej imunity. Dokonca musela zasahovať aj SBS služba.

V Národnej rade musela dokonca zasahovať aj lekárka a ošetrovať poslanca Viskupiča po tom, ako sa strhla potýčka medzi skupinou poslancov Smeru a Igorom Matovičom kvôli makete Roberta Fica.

Zľava: Poslanci NR SR za Smer-SD Dušan Galis a Jozef Valocký a poslanec NR SR za hnutie OĽaNO Igor Matovič počas nočného rokovania mimoriadnej 24. schôdze NR SR. Bratislava, 17. september 2013. Foto: SITA/Jozef Jakubčo


Nadávky ako na bežiacom páse

Asi najznámejším prípadom vulgarity v rokovacej sieni parlamentu ostane výrok vtedajšieho predsedu NR SR Ivana Gašparoviča, ktorý ešte v roku 1996 povedal po príchode prezidenta Michala Kováča vetu: „Mňa tam volajú k tomu starému chujovi.“ Neskôr sa Gašparovič bránil, že povedal "ujovi".

V roku 2005 vtedajší predseda zákonodarného zboru Pavol Hrušovský adresoval smeráckemu poslancovi Róbertovi Madejovi slová „hajzeľ jeden sopľavý“. A hajzeľ sa objavil aj v slávnej vete Štefana Harabina, keď na adresu poslanca Daniela Lipšica uviedol slová „Pôjdeš do basy, ty hajzel!".

Osobitne známym bol svojim slovníkom Ján Slota, mnoho jeho výrokov je však nepublikovateľných a odzneli mimo parlamentnej pôdy.

Manželstvo medzi kulturistom a sexuálnou "pannou" sa oneskorí kvôli Covid-19 (VIDEO+FOTO)
Kazašský kulturista Jurij Toločko odhalil, že svoj plánovaný svadobný obrad so sexuálnou bábikou Margo musí oneskoriť kvôli koronavírusu. Áno, čítate správne. Chce si zobrať nafukovaciu "Anču". Informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Marek Molnár

"Tradícia" pokračuje

Najnovším prípadom,v ktorej figurujú nadávky aj údajná fyzická potýčka, je
ŠKANDÁL: Poslanci Blaha a Pročko sa pobili v parlamente (aktualizácia)
Jozef Pročko mal poslanca Blahu chytiť pod krk a škrtiť ho. Poslanec Blaha avizuje trestné oznámenie, Pročko útok odmieta. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | Peter Haluza
medzi poslancami Ľubošom Blahom (Smer-SD) a Jozefom Pročkom (OĽaNO). Jozef Pročko v stredu počas parlamentnej schôdze povedal Robertovi Ficovi, že je opitý. „Počas rokovania som dal procedurálny návrh, aby tam bol lekár, pretože Fico aj Vážny boli úplne opitučkí,“ tvrdil Pročko. Blaha mal podľa naňho následne kričať, že je „smradľavá“ opica.

Potýčka mala pokračovať v parlamentnom bufete, kde mal Pročko Blahu chytiť pod krkom. Blaha sa následne nechal u lekára vyšetriť a podal trestné oznámenie.

„Debata“ medzi oboma členmi zákonodarného zboru
Škandálny incident poslancov Blahu a Pročka pokračuje
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha už podal v súvislosti s údajným incidentom v parlamente trestné oznámenie. Jozef Pročko o ňom následne napísal: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Peter Haluza
už vo virtuálnom priestore. Pročko, ako poslanec OĽaNO sa vo štvrtok bránil nasledovne: „…nikdy si nenecham nadavat do kkt , do buzerantov, do smradlavych opic a nenecham urazat svoju rodinu a manzelku. Ja to nerobim inym tak si to vyprosim. Ak by niekto urazil a ponizil vasu zenu tak mu rozbijete hubu,“ napísal Pročko na Facebooku.

Status venovaný Blahovi pokračoval: „Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako prasa. Potom si v kancelarii vysucha krk aby ho vsetci lutovali“.

Zdravotnícky úrad v New Yorku prichádza so zvrátenými tipmi na bezpečnejší sex
Zdravotnícky úrad v New Yorku vydal nové "veľmi potrebné" tipy týkajúce sa bezpečnejších sexuálnych návykov pri pandémii Covid-19. Dokonca nabáda partnerov, aby pri pohlavnom styku nosili masky, čím si získali od užívateľov internetu poriadny... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Marek Molnár

„Elita“ národa

Ako vidno, poslanci nikdy neboli elitou národa, lebo znížiť sa k podobným zhovadilostiam na pôde parlamentu je naozaj pod úroveň. Iste, emócie občas pretečú, ale práve títo páni a dámy by sa mali najviac ovládať.

Veď stačí, aby takéto veci zachytili napríklad deti v správach. Ťažko sa im potom vysvetľuje, že toto sú tí poslanci, ktorí rozhodujú o našich životoch. A že pravým dôvodom, prečo mnohí z nás berú deti na voľby, nie je to, aby si potom museli pozerať takéto veci v telke.

Parlament prosto nie je smetiskom pre kohútov ani krčma. Za toto ich neplatíme. Navyše národ si zaslúži takých poslancov, akých si zvolil. Bez výnimky. Dno ostane dnom a niektorí ho vedia aj pekne prehĺbiť

Internet spôsobil v Rusku novú sexuálnu revolúciu
Vďaka celosvetovej sieti sa „trh“ možných intímnych partnerov stal doslova globálnym. Uviedol portál Nation-news.ru. Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Preklad: Redakcia HD