ŠKANDÁL: Poslanci Blaha a Pročko sa pobili v parlamente (aktualizácia)
10 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Jozef Pročko mal poslanca Blahu chytiť pod krk a škrtiť ho. Poslanec Blaha avizuje trestné oznámenie, Pročko útok odmieta.


Medzi poslancami Jozefom Pročkom (OĽaNO) a Ľubošom Blahom dnes v parlamente došlo k incidentu.

"V parlamentnom bufete ma práve fyzicky napadol poslanec Pročko. Chytil ma rukami za krk, škrtil ma a zúrivo so mnou lomcoval, kým nezasiahol čašník," napísal na sociálnej sieti Blaha.

Ďalej avizoval, že išiel k lekárovi a ešte dnes podá trestné oznámenie.



Podľa Denníka N Jozef Pročko počas parlamentnej schôdze povedal Robertovi Ficovi, že je opitý. „Počas rokovania som dal procedurálny návrh, aby tam bol lekár, pretože Fico aj Vážny boli úplne opitučkí,“ tvrdil Pročko. Blaha mal podľa naňho následne kričať, že je „smradľavá“ opica.

Pročko podľa N-ka napadnutie Blahu odmieta.

Aktualizácia 10.6. o 13.15 hod.:

K celej situácii sa Pročko vyjadril aj na sociálnej sieti: "Blaha pocas rozpravy mi nadaval do kkt a opic. Ked som mu povedal ze si to nezelam tak mi povedal ze ty chudak kto ti t...ka zenu. Ked som go stretol vzadu v bufete a spytal sa ho teraz mi to povedzte este raz. Zacal vrieskat Procko ma napadol. Poviem Vam radost stretnut tohoto pana," napísal poslanec OĽaNO.

Celú jeho reakciu si môžete pozrieť vo videu, ktoré Pročko zverejnil na Facebooku:



Škandálny incident poslancov Blahu a Pročka pokračuje
Poslanec Smeru Ľuboš Blaha už podal v súvislosti s údajným incidentom v parlamente trestné oznámenie. Jozef Pročko o ňom následne napísal: "Ked ho stretnete v kuloaroch a on vie co urobil, zacne skriekat ako uvrestana sliepka a kvici od strachu ako... Čítať ďalej
11 | 06 | 2020 | Peter Haluza