Núdzový stav posilňuje práva občanov, tvrdí minister Krajniak
07 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Predĺženie núdzového stavu by bolo vyslovene politické rozhodnutie, povedal exminister práce Ján Richter (Smer-SD).


"My tým posilňujeme práva občanov, pretože ten núdzový stav sa netýka celého Slovenska. On sa týka zdravotníckych zariadení a zariadení sociálnych služieb," povedal v relácii O 5 minút 12 na RTVS minister práce Milan Krajniak.

Ako vysvetlil, vďaka núdzovému stavu môže štát zo štátnych hmotných rezerv zadarmo distribuovať ochranné pomôcky do domovov sociálnych služieb či detských domovov. Podľa jeho informácií sa však núdzový stav predlžovať nebude. "Neviem o tom, že by niekto uvažoval o predĺžení núdzového stavu," zdôraznil Krajniak.

"Predĺženie núdzového stavu by som pokladal vyslovene za politické rozhodnutie, pretože nie je na to dôvod a nie je to ničím podložené, aby tých 90 dní neskončilo," povedal k tejto téme exminister práce a súčasný poslanec Smeru Ján Richter.

Núdzový stav podľa advokáta nie je možné predlžovať, zákon však nebráni jeho opakovanému vyhláseniu
Núdzový stav nie je možné predlžovať, zákon však nebráni jeho opakovanému vyhláseniu. Pre agentúru SITA to uviedol Pavol Poláček z advokátskej kancelárie Poláček & Partners. Núdzový stav je podľa zákona možné vyhlásiť len v nevyhnutnom rozsahu... Čítať ďalej
03 | 06 | 2020 | SITA