Mihál: Spôsob výberu prednostov hnutím OĽaNO je katastrofa
06 | 06 | 2020 I Peter Haluza

Tesne po nástupe súčasnej vlády sa na koaličných radách riešil akútny nedostatok peňazí na fungovanie štátu.


Spôsob, akým hnutie OĽaNO vyberá prednostov okresných úradov, je katastrofa. V rozhovore pre Denník N to povedal bývalý štátny tajomník ministerstva práce Jozef Mihál. Podobne je na tom podľa neho pri výbere nominantov aj hnutie Sme rodina.

„To je niečo ako OĽaNO. Sme rodina deklaruje niekoľko stoviek členov, ale že by tam bola nejaká kvalita osobností…“, vyhlásil súčasný poradca Richarda Sulíka.

OĽaNO chce vymeniť všetkých 72 prednostov okresných úradov, hnutie Sme rodina chce zasa svojimi nominantmi obsadiť  všetky odbory výstavby a bytovej politiky, ako aj posty šéfov inšpektorátov práce.

Matovič považuje výmenu všetkých prednostov OÚ za očistenie štátnej správy
Matovič tvrdí, že politickí nominanti budú len prednostovia okresných úradov (OÚ), nie je to však pravda. Hnutie Sme rodina chce napríklad obsadiť pozície všetkých vedúcich odborov výstavby a bytovej politiky, ktoré fungujú pod... Čítať ďalej
06 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR


Jozef Mihál odišiel zo svojho postu štátneho tajomníka ministerstva práce po niekoľkých dňoch vo funkcii pre nezhody so šéfom rezortu Milanom Krajniakom. „Ak by som mu mal niečo vyčítať, tak to, že mal okamžite minimálne symbolicky rokovať so šéfom odborov. Práve toto odborári od neho očakávali. On to urobil až po desiatich dňoch. To bola zbytočná politická chyba,“ vyhlásil Mihál.

Pre Denník N však stihol prezradiť, že tesne po nástupe súčasnej vlády sa na koaličných radách riešil akútny nedostatok peňazí na fungovanie štátu.

„Keď som sedel prvý týždeň na koaličných radách, to bolo fakt zúfalé. Bol tam Edo Heger, Igor Matovič a riešilo sa, čo je v štátnej pokladnici, či si vieme požičať a za akých podmienok. Z koaličnej rady sa nevynáša, ale vynesiem aspoň to, že na tom úplnom začiatku to bolo dosť zúfalé. ...To máte ako bezdomovca, ktorý hľadá posledné euro, za ktoré by si kúpil aspoň deci čuča, no nie je ho,“ komentoval vtedajšiu situáciu Mihál.

Mihál ako štátny tajomník chcel za rady o čerpaní pomoci honorár
V špeciálnom fonde Sociálnej poisťovne sa budú z poistného kumulovať peniaze na prípadné krízy, akou je pandémia, hovorí minister práce Milan Krajniak. Čítať ďalej
30 | 05 | 2020 | Peter Haluza