Advokát takáčovcov Juraj A. a ďalšie dve osoby zostávajú vo väzbe
04 | 06 | 2020 I TASR

Juraj A. považovaný za obhajcu bratislavskej skupiny takáčovcov a ďalšie dve osoby zo skupiny zostávajú vo väzbe. Vo štvrtok o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.


"Senát NS SR na neverejnom zasadnutí sťažnosti obvinených Juraja A., Petra K. a Nikolu P. zamietol ako nedôvodné. Sťažnosti podali obvinení proti rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým boli vzatí do väzby," uviedla Važanová.

ŠTS, pracovisko Banská Bystrica rozhodol 17. mája o vzatí do väzby trojice obvinených z obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a iných činov. Dôvodom väzby bola obava z možného úteku, ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Policajti NAKA deň predtým vykonali akciu voči takáčovcom, ktorí sa mali dopúšťať násilnej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie ôsmim osobám.

Minister vnútra navrhne zrušenie núdzového stavu
Minister vnútra Roman Mikulec, ktorý je zároveň šéfom ústredného krízového štábu dnes navrhne zrušenie núdzového stavu v súvislosti s pandémiou korovnavírusu. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | SITA


Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal bosom skupiny Kudla. Ten čelí od apríla obžalobe, ktorú na neho podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na ŠTS v Pezinku z objednania si úkladnej vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006.

Rozdielnu minimálnu mzdu podľa regiónov zvažuje aj OĽaNO
Minimálna mzda ako jedna suma, ktorú majú všetci Slováci garantovanú plošne, môže skončiť. Čítať ďalej
04 | 06 | 2020 | Peter Haluza