Spisovanie žiadostí o dôchodok sa vracia do štandardného režimu
01 | 06 | 2020 I SITA

Dohodnúť si konkrétny termín spísania žiadosti o dôchodok môže žiadateľ cez Rezervačný systém Sociálnej poisťovne, ktorý je opäť plne funkčný.


Od 1. júna tohto roka Sociálna poisťovňa ruší všetky osobitné postupy spisovania žiadosti o dôchodok, ktoré platili v súvislosti s preventívnymi opatreniami prijatými v čase pandémie korovavírusu. "To znamená, že od 1. júna 2020 sa žiadosť o dôchodok spisuje za osobnej prítomnosti žiadateľa o dôchodok v miestne príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne," uviedol v tlačovej správe hovorca poisťovne Peter Višváder.

Dohodnúť si konkrétny termín spísania žiadosti o dôchodok môže žiadateľ cez Rezervačný systém Sociálnej poisťovne, ktorý je opäť plne funkčný. "Zostáva aj možnosť dohodnúť si termín telefonicky alebo osobne. Následne s ním zamestnanci Sociálnej poisťovne v dohodnutom termíne žiadosť o dôchodok spíšu," informoval Višváder. Pri spisovaní žiadosti je treba z dôvodu ochrany zdravia žiadateľov, ako aj zamestnancov Sociálnej poisťovne, dodržiavať prísne hygienické opatrenia.

Tých žiadateľov o dôchodok, ktorí už poslali „Žiadosť o spísanie žiadosti o dôchodok“ pred 1. júnom 2020, budú kontaktovať zamestnanci pobočky a dohodnú s nimi termín spísania žiadosti o dôchodok. "Aby spísanie žiadosti o dôchodok bolo bezproblémové, je potrebné, aby si žiadateľ o dôchodok so sebou priniesol všetky potrebné doklady a potvrdenia o svojom zamestnaní, ktoré má k dispozícii," dodal hovorca poisťovne.

Životné minimum od júla stúpne o 4,62 eura, zvýšia sa aj dávky a príspevky
Zvýšenie životného minima sa dotýka takmer všetkých občanov, je určujúce pre následné úpravy desiatok sociálnych a zdravotných dávok či peňažných príspevkov, ako napríklad pre rodinné prídavky, náhradné výživné, rodičovský príspevok, minimálne... Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | SITA