Microsoft má v pláne "zbaviť sa" novinárov a nahradiť ich robotmi
01 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Zdá sa, že nikto nie je v bezpečí pred vzostupom robotov. Microsoft oznámil, že prepustí svoj tím novinárov, ktorí pracujú pre MSN.com, a nahradí ich umelou inteligenciou, informuje portál RT.


Technologický gigant má v súčasnosti uzavreté zmluvy s niekoľkými desiatkami novinárov, ktorí vyberajú správy, ktoré sa objavujú na portáli MSN.com alebo na ich internetovom prehliadači Edge. Počnúc júnom však títo mediálni pracovníci prestanú pracovať a ich zodpovednosť bude delegovaná na softvér navrhnutý tak, aby vyselektoval tie najvhodnejšie správy pre čitateľov.

Jeden anonymný zamestnanec, ktorý bude čoskoro bez práce, uviedol pre portál Guardian, že jeho neistá budúcnosť má ironický prvok. "Celý čas trávim čítaním o tom, ako automatizácia a umelá inteligencia (AI) prevezme všetky naše zamestnania, a tu som - AI prevzal moju prácu," uviedol.

Novinár dodal, že sa domnieva, že spoločnosť Microsoft je pri automatizovanej agregácii správ vystavená veľkému riziku, pretože spoločnosť má prísne redakčné pokyny týkajúce sa obsahu.

"Vešiate homosexuálov a kameňujete ženy", uviedol Pompeo v odpovedi na Zarífov príspevok
Mike Pompeo si na Twitteri vymenil názory s iránskym ministrom zahraničných vecí Mohammadom Džavádom Zarífom po tom, čo okomentoval brutálne nepokoje v USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Spoločnosť Microsoft uviedla, že jej zamestnanci boli informovaní o zmenách a že rozhodnutie vzdať sa ľudského personálu bolo založené na rutinnom hodnotení obchodných praktík.

„Môže to viesť k zvýšeným investíciám na niektorých miestach a čas od času k zlepšení pracovného prostredia,“ uviedla spoločnosť pre portál BBC a zdôraznila, že tento krok nesúvisí s pandémiou Covid-19.

Umelá inteligencia začína rýchlo transformovať globálnu ekonomiku. Od počítačom riadených taxíkov po samoobsluhu v obchode s potravinami sa „nevyhnutní“ pracovníci stávajú zastaranými.

Prehľad o údajnom pozadí „koronavírusového sprisahania“
Zdroj: Life.ru. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Preklad: Redakcia HD