Elon Musk prijal ponuku na spoluprácu s ruskou vesmírnou agentúrou
01 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Elon Musk, ktorého spoločnosť SpaceX práve uskutočnila svoj prvý let s posádkou na obežnú dráhu, uviedol, že je pripravený spolupracovať s Ruskom na ďalšom prieskume vesmíru. Svoj príspevok prekvapivo napísal v ruštine, informuje portál RT.


„Ďakujem, pane, haha. Dúfame v obojstranne výhodnú a prosperujúcu dlhodobú spoluprácu,“ napísal miliardár vo svojom príspevku v ruštine.

Príspevok prišiel ako odpoveď na správu od šéfa spoločnosti Roscosmos Dmitrija Rogozina, v ktorej (v angličtine) zablahoželal svojmu náprotivku NASA Jimovi Bridenstineovi k úspešnému štartu a požiadal ho, aby Elonovi Muskovi odkázal „úprimný pozdrav“.



Miliardár však zrejme nepotreboval pomoc od Bridenstina, pričom na správu rýchlo zareagoval na Twitteri v ruštine, čo vyvolalo pozitívnu spätnú väzbu od ruských používateľov Twitteru.



Úspešný štart kozmickej lodi SpaceX znamená obrovský krok vpred v projekte Musk's Dream Starship, v ktorom dúfa, že raz uvidí opakovane použiteľné rakety, ktoré dopravia ľudí aj náklad na obežnú dráhu Zeme, ako aj na Mesiac a ešte ďalej do vesmíru.

Okrem toho SpaceX umožnil spoločnosti NASA po prvý raz poslať svojich kozmonautov do vesmíru za deväť rokov, predtým sa musela spoliehať na ruskú kozmickú loď Sojuz.

Vesmírna loď Crew Dragon sa pripojila k ISS
Proces pripojenia k ISS sa podaril automaticky. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | SITA