Donald Trump: Spojené štáty označia Antifu za teroristickú organizáciu
01 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Prezident Donald Trump v nedeľu oznámil plány na označenie protestnej ľavicovej skupiny Antifa za teroristickú organizáciu.


"Spojené štáty americké označia ANTIFu za teroristickú organizáciu," napísal Trump na Twitteri, píše o tom breitbart.com

Prezident vydal tento tweet po tom ako už niekoľko dní po sebe nepokoje v USA v niekoľkých veľkých mestách sužujú krajinu. Nepokoje sú výsledkom smrti afroameričana, Georga Floyda, ktorý zomrel po tom, ako dôstojník kľačal na jeho krku niekoľko minút, zatiaľ čo ho zatýkal.

Generálny prokurátor Bill Barr vydal krátko po Trumpovom oznámení vyhlásenie: „Násilie vyvolané a uskutočňované Antifou a inými podobnými skupinami v súvislosti s nepokojmi, je domáci terorizmus a bude sa s ním aj tak zaobchádzať,“ napísal. Barr tiež uviedol, že na identifikáciu „organizátorov a podnecovateľov zločinov“, ktorí podnecujú násilie, sa použije 56 regionálnych pracovných protiteroristických skupín FBI.

Trump viní „radikálnych ľavicových anarchistov“ zo šírenia násilia a poďakoval národnej garde za pomoc pri potlačení nepokojov v Minneapolise. Vyzval ostatné mestá a štáty, aby urobili to isté. "Národná garda odviedla skvelú prácu a mala by byť použitá v ostatných štátoch skôr, ako bude neskoro!" napísal.

Matovič chystá novú totalitu
Je veľmi pravdepodobné, že namiesto dokladov o odbornosti budú musieť kandidáti na prednostov okresných úradov predložiť krstný list a potvrdenie z fary. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Aneta Leitmanová


Prezident ľutoval, že demokrati v Minnesote čakali na nasadenie národnej gardy a varoval ďalšie lokality, aby sa nedopustili rovnakých chýb. "Mala to byť prvá vec čo starosta v prvú noc urobí a neboli by žiadne problémy!" napísal.

Počas prejavu v centrále NASA na Floride, prezident Trump v sobotu popoludní vyzval na ukončenie rabovania a ničenia. "Neslúži to záujmom spravodlivosti ani žiadnemu občanovi akejkoľvek rasy, farby alebo vyznania, aby sa vláda prepadla do anarchie, aby sa opustili okrsky polície alebo aby sme dovolili spáliť naše komunity...," uviedol. "To sa nestane."







"Vešiate homosexuálov a kameňujete ženy", uviedol Pompeo v odpovedi na Zarífov príspevok
Mike Pompeo si na Twitteri vymenil názory s iránskym ministrom zahraničných vecí Mohammadom Džavádom Zarífom po tom, čo okomentoval brutálne nepokoje v USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Marek Molnár