Ako sa zrodila a rozvinula myšlienka čipovania populácie
31 | 05 | 2020 I Imrich Kovačič

Konšpiračná teória a nový svetový poriadok. Ako sa zrodila a rozvinula myšlienka čipovania populácie


"Všetci sa staneme otrokmi," píšu konšpirační teoretici po celom internete. Zdá sa, že malý mikroobvod implantovaný pod kožu vyvolal obavy už pred viac ako tristo rokmi, píše ruský portál Life.ru


Čipovanie ľudí je úrodnou pôdou pre rôzne konšpiračné teórie. Krátko a prostredníctvom infografiky portál Life.ru  pripomenul tri hlavné fázy vývoja ľudských čipov.






Čipy na prenos informácií boli vyvinuté v priebehu 20. storočia. V 40. rokoch 20. storočia ako špionážne zariadenie - jedným z prvých bolo sovietske zariadenie „Zlatoust“. V 70. rokoch 20. storočia boli vynájdené technológie RFID - mikroskopické rádiové vysielače bez batérií. Po prvýkrát sa však u ľudí testovali len pred 22 rokmi.


Vývoj čipov sa tam však nezastavil. V USA vynašli a oficiálne certifikovali VeriChip. Najskôr sa mali používať iba v medicíne. Rôzne technológie však spustili vlnu myšlienok začať takto čipovať aj ľudí a táto myšlienka sa začala  popularizovať ako krok k budúcnosti ľudstva.


Čipovanie sa však neujalo ko globálne riešenie, ale stalo sa módnym výstrelkom. V roku 2004 si nočný klub v Rotterdame nechával očipovať svojich VIP klientov. V roku 2006 americká firma čipovala svojich zamestnancov. V USA sa však ihneď spustila proti tomuto postupu spoločnosti vlna nevôle a jednotlivé štáty prijali zákony zakazujúce nútené čipovanie ľudí. Pred pár rokmi sa však Švédsko vydalo opačným smerom.

Dokonca ani pri procese čipovania ľudí vo Švédsku sa nedá hovoriť o úplnej implementácii čipovania. Navyše veľkosť čipu neumožňuje jeho implantáciu bez povšimnutia.

Zástancovia čipov tvrdia, že čip pod kožou im uľahčuje život. Oponenti zas kričia, že čip umožní ľudí ovládať. Vývojári tvrdia, že čipové zariadenie nemá ani modul GPRS na sledovanie pohybu začipovaných osôb a je úplne nemožné kohokoľvek kto má takýto čip implantovaný ešte aj ovládať.

Nedôvera voči čipovaniu je však ešte stále príliš veľká a argumenty na jeho zavedenie sú zatiaľ dosť pochybné.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/05/31/rusko-chce-pokutovat-odmietnutie-povinneho-ockovania/