Arizona žaluje spoločnosť Google z tajného zhromažďovania osobných údajov od užívateľov
28 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Spoločnosť Google bola obvinená zo zhromažďovania údajov o mieste pobytu ľudí a ich vyhľadávaniach, aj keď užívatelia tieto možnosti na svojich mobilných zariadeniach zakázali, informuje portál RT.


V súdnom spore, ktorý podal generálny prokurátor štátu Arizona Mark Brnovich, sa uvádza, že určité aplikácie vyvinuté spoločnosťou Google sledovali a ukladali záznamy o polohe a históriu vyhľadávania na smartfónoch so systémom Android, aj keď používatelia tieto možnosti na svojich telefónoch vypli.

Medzi aplikácie, ktoré umožňujú zhromažďovanie osobných údajov bez súhlasu používateľov, patrí mapovanie a počasie, ktoré porušujú arizonské zákony o ochrane spotrebiteľa.

„Keď sa užívatelia pokúsili odhlásiť zo zhromažďovania údajov o polohe od spoločnosti Google, spoločnosť aj tak našla spôsoby na získanie ich informácií, ktoré využila na zisk,“ uviedol Brnovich v rozhovore.

YouTube priznal „chybu“ v cenzúre vyjadrení proti Číne
Spoločnosť YouTube uviedla, že „skúma“ údajnú „chybu“ vo svojom systéme po tom, ako cenzurovala výraz „Wumao“, čo je všeobecný opis pre online propagandistov Čínskej komunistickej strany. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Mário Martinka


"Môžu byť najinovatívnejšou spoločnosťou na svete, ale to neznamená, že sú viac než zákon," dodal generálny prokurátor štátu Arizona.

Hovorca spoločnosti Google Jose Castaneda na túto situáciu odpovedal, že úrady „podľa všetkého nesprávne charakterizovali naše služby“.

„Do našich produktov sme vždy zabudovali funkcie ochrany osobných údajov a poskytovali spoľahlivé kontroly údajov o polohe,“ poznamenal Castaneda.

Arizona začala vyšetrovať služby spoločnosti Google v roku 2018 po tom, čo správa agentúry Associated Press zistila, že niekoľko aplikácií Google zhromažďuje údaje, aj keď si to používatelia nepriali.

EU: „Koniec amerického sveta“ a „vzostup Číny“ sa „deje pred našimi očami“
Najvyšší diplomat Európskej únie žiada, aby mala blokácia Číny „silnejšiu stratégiu“, keďže sa zdá, že Ázia nahrádza USA ako centrum globálnej moci, píše breitbart.com Čítať ďalej
26 | 05 | 2020 | Mário Martinka