Stíhacie lietadlo amerického letectva F-35 havarovalo počas „bežného“ výcvikového letu na Floride
20 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Bojové lietadlo amerického letectva F-35 sa stratilo počas výcvikovej misie na Floride. K incidentu došlo len niekoľko dní po tom, ako pri rovnakej leteckej základni havarovalo iné vojenské lietadlo, informuje portál RT.


Lietadlo patriace k 58. stíhacej letke sa zrútilo okolo 21:30 miestneho času pri vykonávaní „rutinného“ nočného výcviku, informovala letecká základňa Eglin na Floride.



Pilot sa katapultoval do bezpečia a je v stabilnom stave. Zrážka nespôsobila na zemi žiadne škody, uviedla letecká základňa. V súvislosti s incidentom sa teraz začalo vyšetrovanie.

Jedná sa o druhé lietadlo stratené pri základni Eglin po tom, čo bojové lietadlo F-22 Raptor havarovalo minulý piatok vo výcvikovej oblasti. Pilot sa tiež úspešne katapultoval a bol zachránený.

Stíhacie lietadlá F-35 majú pochmúrnu ​​históriu, keďže mali mnohé oneskorenia vo výrobe a počas testovaní bolo odhalených nespočetné množstvo nedostatkov v dizajne a vo výkone.

Únik informácií z Pentagonu varuje pred „skutočnou možnosťou“ oživenia COVID-19
Ministerstvo obrany by sa malo pripraviť na pôsobenie v „globálne perzistentnom“ prostredí koronavírusu (COVID-19) bez účinnej vakcíny „najmenej do leta 2021“, píše sa v uniknutých záznamoch z Pentagonu. Čítať ďalej
20 | 05 | 2020 | Mário Martinka