Amazon zvyšuje celkovú investíciu do odmeňovania počas pandémie COVID-19 na viac ako 800 mil. dolárov
15 | 05 | 2020 I SITA

Americká technologická spoločnosť Amazon zvyšuje celkovú investíciu do odmeňovania počas pandémie COVID-19 na viac ako 800 miliónov dolárov pre jej zamestnancov platených na hodinu, a tiež partnerov.


Ako ďalej pre agentúru SITA uviedla PR Manager Amazon Czech Republic and Slovakia Operations Miroslava Jozová, okrem toho zamestnancom poskytujú flexibilné možnosti čerpania dovolenky a rozšírili aj internú politiku, aby prihliadali na všetky okolnosti vyplývajúce z pandémie koron avírusu, akými sú rizikové osoby alebo uzávierky škôl.

Centrum reverznej logistiky Amazonu v Seredi predĺžilo poskytovanie platového zvýhodnenia vo výške 1,50 eura za každú odpracovanú hodinu do 31. mája 2020. Ako ešte vo štvrtok informoval viceprezident odborového zväzu Moderné odbory AIOS Peter Mrázik, komunikácia s vedením centra na počiatku koronakrízy bola veľmi náročná a podľa jeho tvrdení mienil zamestnávateľ zvýšenie poskytnúť len na vymedzenú lehotu. Vyvolali však ďalšie rokovania a na základe nich podľa Mrázika zamestnávateľ pristúpil na predĺženie poskytovaného platového zvýhodnenia až do konca mája.

Osobu nakazenú koronavírusom vzali do väzenia
Dôvodom väzby neznámeho páchateľa je obava zo šírenia nákazy koronavírusom. Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | TASR


Americký technologický gigant pôsobí na Slovensku od roku 2011, keď otvoril svoju korporátnu kanceláriu v Bratislave. V roku 2017 otvoril v okrese Galanta aj najväčšie reverzné logistické centrum pre svoj rovnomenný globálny internetový obchod.

Do Serede prichádzajú neprevzaté alebo zákazníkmi vrátené zásielky z celej Európy. Logistické centrum zaberá plochu 64-tisíc metrov štvorcových a je vybavené najvyspelejšími technológiami a riešeniami. Podľa posledných údajov zamestnával Amazon celkovo na Slovensku 2 600 pracovníkov.

Kolíková proti Matovičovi: Lipšic by nemal byť generálny prokurátor
Dôvod, prečo si napríklad OĽaNO na čele s Igorom Matovičom vztiahli možnosť kandidovania iných profesií aj na post generálneho prokurátora, nechcela ministerka spravodlivosti Mária Kolíková komentovať, je však podľa nej nesprávny. Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Peter Haluza