"Nezničila nás korona, nezničia nás ani hygienici," píše poslanec OĽaNO
11 | 05 | 2020 I Peter Haluza

"Do boja!!! Zdá sa, že hygienici zobrali svoj boj s korona vírusom až prehnane horlivo a rúbu hlava-nehlava," vyzýva Matovičov stranícky podriadený poslanec Peter Kremský.


Prehnané pokuty hygienikov za nedodržiavanie vládnych opatrení sa stali terčom kritiky predsedu Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti Petra Kremského. Pikantné na tom je, že jeho stranícky šéf - premiér Igor Matovič - opakovane vyzýva k dodržiavaniu opatrení nariadených hygienikmi a robí k tomu aj špeciálne tlačovky.

"Do boja!!! Zdá sa, že hygienici zobrali svoj boj s korona vírusom až prehnane horlivo a rúbu hlava-nehlava," píše na sociálnej sieti Kremský. Poukazuje pritom na prípady, kedy napríklad kontroly udelili tisíc eurovú pokutu istému bufetu za to, že ľudia sedeli vnútri.

Ďalším prehnaným kárnym opatrením mala podľa jeho informácií byť sankcia vo výške 200 eur futbalovému klubu za nedoržanie dvojmetrových rozostupov pri tréningu.



 

"Pravdaže, pravidlá treba dodržiavať, ale za primeranú by som prvý raz považoval pokutu 100 eur, nie tisíc! Toto je typický prípad prehnanej štátnej starostlivosti o občanov, aj keby ich to malo zabiť... To treba čím skôr zastaviť!!!" píše poslanec OĽaNO.

Poslanec zároveň vyzval, aby mu podobné prípady ľudia nahlasovali s tým, že ich bude riešiť. "Nezničila nás korona, nezničia nás ani hygienici," uzatvára svoj status Kremský.

Sulík: Existujú veľmi dobré dôvody, prečo virológovia neriadia krajiny
Sulík nechce s Matovičom pri zostavovaní ekonomických krízových štábov "súťažiť o zlaté trenky". Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Peter Haluza