Leteckú šou v Rusku nezastaví ani COVID-19. Prípravy na oslavy Dňa víťazstva (VIDEO)
04 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Rusko pozastavilo väčšinu verejných udalostí pri príležitosti nadchádzajúceho Dňa víťazstva, avšak veľkolepú leteckú show nezastaví ani Covid-19, informuje portál RT.


Zábery, ktoré v pondelok zverejnila ruská armáda, ukazujú, ako bojové lietadlá cvičia vo formáciách pre sobotné nebeské divadlo, ktoré sa koná na oslavu porážky nacistického Nemecka.



9. máj je jedným z najväčších štátnych sviatkov v Rusku, pričom sa v celej krajine konajú vojenské prehliadky a pamätné obrady. Tento rok pandémia Covid-19 vyvolala rozruch, čo prinútilo vládu, aby zrušila verejné zhromaždenia s cieľom zachovať sociálny dištanc.



Vzdušné predstavenia však budú pokračovať podľa plánu v 32 ruských mestách za predpokladu, že bude dobré počasie. V pondelok sa v Moskve konala skúška, pričom nad Červeným námestím lietalo viac ako 70 lietadiel.

V programe sú zahrnuté aj tradičné ohňostroje, aj keď si ich ľudia budú musieť pozrieť zo svojich balkónov alebo na internete.

Nemeckí politici sa hádajú o zdieľaní jadrových zbraní NATO
Účasť Nemecka na iniciatíve zdieľania jadrových zbraní NATO iba zvyšuje riziko katastrofických nesprávnych odhadov, pretože Berlín nemá skutočný vplyv na rozhodnutia zahraničnej politiky Washingtonu. Tvrdí to vysoko postavený sociálny demokrat,... Čítať ďalej
04 | 05 | 2020 | Marek Molnár