Farmárovi, ktorý upozornil na „grófku Zemplína“, stále komplikujú život
01 | 05 | 2020 I Slávka Cigáňová

Marian Mičko dostal predvolanie pre údajný nezákonný výrub drevín. Práve on po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice upozorňoval na podozrivé podnikanie smeráckej exposlankyne.


Ako informovali Aktuality.sk, prezývka „grófka Zemplína“ pripadla bývalej okresnej šéfke Smeru-SD Ľubici Roškovej. Jej firma mala získať agrodotácie nezákonným spôsobom. Marian Mičko je roľník z Tibavy, v obci Porúbka mal výrobňu tvarovaných krmív. Opísal, ako mu v roku 2014 skupina hrubokrkých mužov so psom znemožnila vstúpiť do areálu dvora v tejto obci.

Nepomohlo ani privolanie policajtov, tí mu len odkázali, aby sa s mužmi dohodol.

Grófka východu nemá peniaze na vrátenie agrodotácií
Ľubica Rošková, prezývaná aj ako "Grófka východu" nemá dosť peňazí na vrátenie agrodotácií, ktoré mala získať nezákonným spôsobom. Exposlankyňa preto prihlásila svoju firmu do konkurzu. Informáciu priniesol portál... Čítať ďalej
17 | 01 | 2020 | Slávka Cigáňová


Mičko teraz tvrdí, že mu chodia predvolania na políciu a berie ich ako snahu o komplikovanie jeho života. „Mám necelých 60 rokov a v živote na mňa nikto neposlal anonym, nikdy som nemal problémy so zákonom. No po týchto kauzách neustále. Teraz mi upomienka prišla dva dni pred Veľkou nocou. Všetko chodí pred sviatkami, pred Vianocami, to je typický obraz. Posielajú, aby vám znepríjemnili život. A len sa to prehlbuje,“ povedal pre Aktuality.sk.

Mička predvolali vypovedať na košickú krajskú kriminálku vo veci nezákonného výrubu drevín v katastri obce Priekopa. Tvrdí však, že so žiadnym výrubom nemá nič spoločné. Niekoľko rokov vraj v obci ani fyzicky nebol. Na farmára podal podnet anonym s nečitateľným podpisom. Mičko má byť podľa neho zapletený do výrubu, ktorý sa mal odohrať koncom minulého roka.

Smerácka "grófka" Rošková sa sťažovala voči obvineniam. Polícia v prípravnom konaní pokračuje
04 | 02 | 2019 | Michaela Melišková, TASR


„Na dvore mám postavenú tatru a UDS-ku, to sú staré stroje, stoja tam asi päť rokov, sú nepojazdné. Keď sa pokazili, odložil si ich u mňa pán Béreš (iný farmár, tiež upozorňoval na problémy, pozn. red.). Ako sa hovorí, už zapustili korene. Keď nejaký stroj dlho stojí na mieste, zaborí sa do zeme. Sú možno 30 centimetrov v zemi. Pisateľ tvrdí, že mám spojitosti, pretože mám na dvore tie stroje. Povedal som policajtom, aby to prišli skontrolovať. Ale povedzte, akú spojitosť má tatra a UDS-ka, čo je bager, s drevinami?“ tvrdí Mičko.

Anonymný list farmárovi vyšetrujúci policajt prečítať nedal. „Pretože na to vraj nemám nárok. Ale ako sa môžem vyjadriť k niečomu, keď neviem, o čom to je?“

Polícia sa vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie k danej veci nevyjadruje. „Môžeme len potvrdiť, že trestné konanie v predmetnej veci je vedené na odbore kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, pričom vyšetrovateľ postupuje v súlade s Trestným poriadkom,“ uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová.

Starosta obce Priekopa Peter Sekerák pre Aktuality.sk povedal, že polícia sa o výrub drevín v obci zaujímala. Bližšie k tomu nevedel nič povedať.

KAUZA: Exposlankyňa Smeru Rošková so sťažnosťou proti obvineniu neuspela
06 | 03 | 2019 | Peter Králik