Je koronavírus plánom „deep state“, zabrániť opätovnému zvoleniu Trumpa? (Vladimír Prochvatilov)
22 | 04 | 2020 I Imrich Kovačič

Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kltúry)


Na pozadí „strategickej filantropie“ Billa Gatesa sa Amerika čoraz viac delí na dve časti.


Známy americký environmentálny aktivista a rozhlasový moderátor, synovec zavraždeného amerického prezidenta Johna F. Kennedyho, Robert Kennedy, obvinil Billa Gatesa z úmyslu zaviesť vo svete diktatúru povinného očkovania prostredníctvom strategickej filantropie, ktorá spája Gatesa s jeho farmaceutickými podnikmi.

Na stránkach neziskovej organizácie „Childrens health defense“ (Ochrana zdravia detí, prekl. red.) Robert Kennedy Jr. publikoval Gatesov globálny program povinného očkovania s názvom „Vaccine: win-win“. Kennedy píše, že vakcíny vyvinuté
Gates a mrazivá záhada koronavírusu (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD
spôsobili smrť mnohých ľudí na celom svete.

„Indickí lekári obviňujú Gatesa, ktorý prevzal kontrolu nad Národnou poradnou skupinou Indie pre imunizáciu (NTAGI), z ničivej epidémie akútnej detskej obrny, v dôsledku ktorej ochrnulo viac ako 490 tisíc detí, ako sa očakávalo v rokoch 2000 - 2017. V roku 2017 indická vláda zrušila program Gatesovej vakcinácie. Vyšetrovania indickej vlády ukázali, že lekári, financovaní Gatesom, nútili dedinské dievčatá, aby svoje deti povinne zaočkovali, zastrašovali rodičov, vyžadovali formuláre súhlasu, inak odmietali poskytovať lekársku starostlivosť ... “ V súčasnosti prebieha žaloba proti Billovi Gatesovi na Najvyššom indickom súde.

V roku 2002 v subsaharskej Afrike „pracovníci spoločností Billa Gatesa násilne zaočkovali tisíce afrických detí proti meningitíde“ vakcínou „MenAfriVac“. Z 500 očkovaných detí sa u 50 z nich prejavila obrna. Africké noviny vtedy napísali"Sme morčatá pre výrobcov drog".

Superdolár - mena tieňového štátu (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
06 | 01 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Robert Kennedy: v roku 2017 WHO „neochotne uznala, že ‚výbuch‘ najhoršej epidémie poliomyelitídy (detskej obrny) v Kongu, Afganistane, Filipínach, ako aj na celom svete, je spôsobený prevažne vakcinačným kmeňom,  súvisiacim s vakcínami od Gatesa.“  Kennedy pripomína často citovaný Gatesov výrok, keď povedal, že "nová vakcína pomôže znížiť populáciu".

Bezprostredne po víťazstve vo voľbách v roku 2016 sa americký prezident Donald Trump stretol s Robertom Kennedym pred inauguráciou a diskutoval o možnosti vytvorenia komisie na skúmanie bezpečnosti vakcín. Tlač však túto informáciu nafúkla a škandalizovala, a tak Trump, ako sa často stáva, ustúpil. Kennedy je presvedčený, že prezident vtedy podľahol tlaku farmaceutických spoločností.

Na spoluzakladateľa spoločnosti Microsoft existuje na sociálnych sieťach veľa útokov. Dôvodom boli vyjadrenia Billa Gatesa a jeho nepriama kritika Trumpovej politiky týkajúcej sa riešenia krízy koronavírusu. „Niekoľko týždňov sa pán Gates objavoval v televízii, na sociálnych sieťach a na fórach Reddit a vyzýval na politiku „zostať doma“, rozšíril testovanie a vyvinul vakcíny. Bez priameho pomenovania Trumpa však kritizoval prezidentovu politiku, vrátane jeho rozhodnutia zastaviť financovanie Svetovej zdravotníckej organizácie,“ píše The New York Times.

V reakcii na tieto výroky Billa Gatesa ho napadol populárny americký anonymný bloger QAnon. Už tretí mesiac QAnon tvrdí, že koronavírus bol vytvorený v dôsledku sprisahania „deep state“, aby zabránil opätovnému zvoleniu Trumpa. Tí, ktorí upozorňujú na pandémiu, sa snažia odvrátiť pozornosť ľudí od domácej politiky, zastaviť zhromaždenia na podporu Trumpa a zničiť hospodárske úspechy, ktoré sa dosiahli počas rokov jeho vlády. Avšak QAnon okamžite popiera sám seba šírením špekulácie , že COVID-19 je čínskou biologickou zbraňou.

Gates má však dosť vplyvných priaznivcov. New York Times priamo zosmiešňuje rôzne teórie n adresu Billa Gatesa: „K dezinformáciám o pánovi Gatesovi. Teraz je najbežnejšia zo všetkých nepravdivých informácií tá o koronavíruse ... K dezinformáciám patrí tento rok viac ako 16 000 príspevkov na Facebooku o Billovi Gatesovi a novom koronavíruse, ktoré sa zdieľajú, lajkujú a komentujú takmer 900 tisíckrát ... Na YouTube bolo v marci a apríli takmer päť miliónov divákov 10 najobľúbenejších videí, ktoré šíria lož o pánovi Gatesovi."

Joe Biden bez obalu uvádza, že „Američania, trpiaci koronavírusovou pandémiou, platia cenu za chyby prezidenta Donalda Trumpa“, ktorý údajne nasledoval Číňanov (?) ... Politické štruktúry demokratov a republikánov vyčlenili desiatky miliónov dolárov na vysielanie videí, kritizujúcich politiku Donalda Trumpa.

Čína sa skutočne stáva jedným z hlavných faktorov prezidentskej kampane USA. Predpokladá sa, že osud predsedníctva v novembrových voľbách tento rok sa môže rozhodnúť hlasovaním v štátoch Michigan, Pennsylvania a Wisconsin (uvádza "Hlas Ameriky").

Laureát Nobelovej ceny je presvedčený, že CoViD-19 bol vytvorený v laboratóriu
Vírus SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie CoViD-19, bol pravdepodobne umelo vyrobený v laboratóriu. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Imrich Kovačič


V sérii twítov Trump v skutočnosti vyzval Američanov, aby vzali do rúk zbrane a aby sa postavili obmedzeniam, týkajúcim sa koronavírusu. Vyzval obyvateľov Michiganu, Minnesoty a Virgínie, aby neuposlúchli rozkazy na izoláciu. Jeho výzva bola vypočutá.

Hoci demokratickí guvernéri zaviedli v týchto troch štátoch „sociálne dištancovanie“, mnohí obyvatelia týchto štátov veria, že „ekonomické následky týchto opatrení budú omnoho ničivejšie“, ako samotná epidémia, píše Rolling Stone. Protestujúci vyšli do ulíc s plagátmi Slobodu alebo smrť, Zastavme Lockdown, Nešírte strach. Najdôležitejšou vecou je výzva na zastavenie paniky a šírenia strachu.

V hlavnom meste Michiganu sa tisíce Američanov zišli na zhromaždení proti demokratickému guvernérovi Gretchenovi Whitmerovi. Operácia Gridlock, ktorú zorganizovala Michiganská konzervatívna koalícia, vytvorila obrovskú dopravnú zápchu okolo budovy Michigan Capitol v Lansingu. Meshon Maddock, organizátor tohto prejavu, povedal : "Karanténa znamená obmedzovať pohyb chorých ľudí. Obmedzujete pohyb zdravých ľudí a to je tyrania.

Demokrati vyzývajú guvernérov štátov, aby Trumpovmu tlaku nepodľahli. "Kalifornia tento týždeň vyhlásila nezávislosť od úsilia federálnej vlády uvoľniť anti-koronavírusové opatrenia", - hlási Bloomberg. Guvernér tohto štátu, Gavin Newsom, dokonca povedal, že Kalifornia môže vyvážať zdravotnícke potreby „do najohrozenejších štátov“. Agentúra Michaela Bloomberga (ktorý sa chcel, ale nemohol stať demokratickým kandidátom v nadchádzajúcich prezidentských voľbách), píše o „rozhárajúcej sa občianskej vojne medzi Trumpizmom a čoraz viac rastúcim odporom Ameriky v 21. storočí ...“

Koronavírus: Odpovede na veľké otázky s Billom Gatesom
Bill Gates odpovedá na otázky ohľadom vývoja a riešenia problematiky koronavírusu. Ako zareagujú rozvojové krajiny a čo globálna ekonomika ? Na všetky tieto otázky a viac sa dozviete odpovede v rozhovore. Čítať ďalej
15 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Súvisiace odkazy: http://open.who.int/2018-19/contributors/contributor