Matovič: "Mafián mal ochranu priamo vo vedení Smeru"
20 | 04 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Matovič sa poslancom ospravedlnil, že nechodil do školy premiéra.


"Mafián mal ochrancov priamo vo vedení Smeru," povedal v pondelok pri predkladaní programového vyhlásenia vlády (PVV) v parlamente premiér Igor Matovič. Podľa tak pre "mafiána" spravodlivosť neplatila, na čo doplatili milión ľudí nerovnosťou pred zákonom a doplatili na to aj Ján a Martina. Z "mafiánovho" telefónu sa podľa Matoviča dozvedela, že rozsudky boi na predaj a mal kontakty mal na súdoch, polícii, aj v iných inštitúciách.

Keďže poslanci Smeru po začatí rokovania opustili sálu, šéf kabinetu uviedol, že ho mrzí, že poslanci za ĽSNS majú viac politickej kultúry ako zvyšná časť opozície, lebo vládny program je pre všetkých voličov, vrátane voličov opozície.

Matovič sa opúšťa ako tínedžerka na Instagrame
Premiérovu neschopnosť odovzdať na tlačovej besede nejaké jasné posolstvo alebo nejakú zásadnú informáciu si už všimli aj v zahraničí. Čítať ďalej
18 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová


„Nechodil som do školy pre premiéra,“ povedal ďalej Matovič s tým, že možno predloženie PVV nebude mať štábnu kultúru a formu. Požiadal však poslancov koalície, aby ostali súdržní, lebo poslanci, ktorí zo sály odišli (poslanci za stranu Smer-SD, pozn. red.), sa budú snažiť prostredníctvom sponzorov a mecenášov rozbiť ich jednotu z peňazí, ktoré predtým nakradli v objeme miliárd eur. "Ruku na srdce, sľúbili sme veľa," povedal premiér s tým, že verí, že sa dočká potlesku aj na konci volebného obdobia tak, ako na začiatku svojho vystúpenia pri predkladaní PVV.

Kabinet zložený zo strán a hnutí OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí schválil PVV v nedeľu (19. 4.). Dokument vychádza z programových priorít novej vlády na roky 2020 až 2024, na ktorých sa dohodli koaliční partneri. Zahŕňa priority jednotlivých rezortov, rozdelený je do viacerých oblastí.

Exekutíva sa ním zaväzuje pristupovať zodpovedne k verejným financiám a štátnemu majetku, bojovať chce proti korupcii a mieni zabezpečiť zvýšenie dôvery občanov v štát. Za základ označuje PVV i včasnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť, rovnako vzdelanie. Zatraktívniť chce podnikateľské prostredie, zvýšiť potravinovú sebestačnosť Slovenska, deklaruje rovnosť príležitostí, efektívne využívanie eurofondov a znižovanie regionálnych rozdielov. Vláda chce zároveň zvýšiť ochranu životného prostredia.

Ďalší prieskum: OĽaNO by malo až 29,9%
Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v polovici apríla, zvíťazilo by v nich hnutie OĽaNO so ziskom 29,9 percenta hlasov. Čítať ďalej
20 | 04 | 2020 | TASR