Bývalý šéf policajtov J. Spišiak sa vracia na scénu ako poradca ministra vnútra
04 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Nedávno menovaný minister vnútra Roman Mikulec si za svojho poradcu vybral bývalého policajného prezidenta Jaroslava Spišiaka. Je to jeho známy, posledných sedem rokov boli kolegovia v Slovnafte. Správu priniesol portál aktuality.sk.





Jaroslav Spišiak sa funkcie ujal od stredy 1. apríla. Aká bude presne jeho úloha zatiaľ nie je určené. „Ešte je to veľmi krátko. Zatiaľ riešime veci spoločne, potom si to postupne rozdelíme,“ uviedol pre Aktuality minister vnútra.

J. Spišiak v bratislavskom Slovnafte šéfuje bezpečnosti. Do rezortu vnútra sa vracia po necelých ôsmich rokoch. V máji 2012 ho po predčasných voľbách minister vnútra Robert Kaliňák odvolal a nahradil Tiborom Gašparom.

Portál pripomína, že T. Gašpar z funkcie odišiel po úkladnej vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Avšak až vtedy, keď sa vedenia rezortu dočasne ujal vtedajší premiér Peter Pellegrini.

Z objednávky vraždy novinára Aktualít je obžalovaný Marian Kočner. Jeho komunikácia v aplikácii Threema odhalila jeho vplyv na políciu cez Gašparovho príbuzného Norberta Bödöra. Ten to na súde poprel.


Wu-chan šiel príkladom v boji proti nákaze. Návrat k normálu sa však nekoná
Provinciu Wu-chan dávala Čína za príklad toho, ako sa dá zvládnuť epidémia koronavírusu. Túto stredu sa tam mali uvoľniť reštriktívne opatrenia. Nič také sa však nekoná, skôr naopak. Správu zverejnil portál novinky.cz. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová