Penta doviezla na Slovensko zdravotnícky materiál za päť miliónov eur
03 | 04 | 2020 I SITA

Penta doviezla na Slovensko zdravotnícky materiál za 5 miliónov eur. V aktuálnej dodávke sa nachádza okolo šesť miliónov rúšok, ochranné štíty a obleky pre zdravotníckych pracovníkov, respirátory FFP2, vyše 60 paliet vitamínov a potravinových doplnkov.


Zdravotnícky materiál už v týchto dňoch dostáva personál v nemocniciach a poliklinikách Svet zdravia a ProCare a lekárňach Dr.Max. V tlačovej správe o tom informoval hovorca investičnej skupiny Penta Gabriel Tóth.

Penta v spolupráci so zdravotnou poisťovňou Dôvera zabezpečuje tiež odovzdanie niekoľko stotisíc kusov ochranných pomôcok ďalším poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorí nepatria do skupiny Penta. Dôvera už poskytla respirátory FFP2 do viacerých nemocníc a zdravotníckych zariadení.

Ľudia s negatívnym postojom k vakcinácii sú menej ochotní očkovať sa proti COVID-19, vyplýva z prieskumu
Ľudia, ktorí majú negatívnejšie postoje k očkovaniu, sú menej ochotní dať sa zaočkovať proti novému koronavírusu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý realizovalo Centrum spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (CSPV SAV).... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | TASR


"Našou primárnou snahou je zabezpečiť dostatok ochranných pomôcok pre ľudí, ktorí sa nachádzajú v prvej línii boja s pandémiou, teda pre lekárov, sestry či lekárnikov. Intenzívne pracujeme na tom, aby dodávky medicínskeho materiálu pokračovali a boli sme tak na očakávaný nápor pacientov podľa možností čo najlepšie pripravení," uviedol spolumajiteľ Penta Investments Eduard Maták.

Investičná skupina Penta vynaloží celkovo viac ako 15 miliónov eur na boj s pandémiou. Okrem nákupu špeciálneho zdravotníckeho materiálu a ochranných pomôcok investuje do technických a medicínskych príprav zdravotníckych zariadení a lekární.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 44-tisíc ľudí a v roku 2018 dosiahla hodnota aktív skupiny 10,4 miliardy eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave a Varšave.

Transparency International Slovensko ministerstvu vnútra podáva podnet na Smer-SD za prekročenie limitu na výdavky vo volebnej kampani
Mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS) podáva ministerstvu vnútra podnet na stranu Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) za prekročenie limitu na výdavky vo volebnej kampani pred parlamentnými voľbami z 29. februára.... Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | SITA