Polícia rieši nezodpovedných Slovákov, ktorým teraz hrozia prísnejšie tresty
17 | 03 | 2020 I SITA

Polícia rieši nezodpovedných Slovákov, ktorým teraz hrozia prísnejšie tresty. Ako informovala na sociálnej sieti, príslušníci Policajného zboru nateraz riešili viac ako 250 prípadov. Polícia takisto upozorňuje, že mimoriadna situácia znamená prísnejšie tresty.


V jednom prípade banskobystrická krajská polícia rieši trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. V ďalšom prípade ide o priestupok proti občianskemu spolunažívaniu podľa zákona o priestupkoch za zneužitie linky 155. vysvetľuje polícia. Týmto sa zaoberá nitrianska krajská polícia.

Policajti odstúpili na príslušné regionálne úrady zdravotníctva (RÚVZ) 149 porušení lekárom stanovenej karantény a 101 prípadov, kde boli aj napriek zákazu otvorené reštaurácie či bary. Tieto prípady je RÚVZ oprávnený prejednať a sankcionovať.

Ak sa bude pokračovať v opatreniach, môže sa nakaziť 10 percent obyvateľstva
Scenár, keď môže byť 110. deň nakazených desať percent obyvateľstva, považujú analytici za vrchol nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | TASR


„K trestnej zodpovednosti páchateľa za trestný čin šírenia poplašnej správy je však potrebné zohľadniť aj priťažujúcu okolnosť, a to spáchanie trestného činu zo živelnej pohromy alebo inej mimoriadnej udalosti vážne ohrozujúcej život alebo zdravie ľudí, iné základné práva a slobody, ústavné zriadenie, majetok, verejný poriadok alebo mravnosť. Toto má vplyv na výmeru trestnej sadzby," napísala polícia v statuse.

Táto priťažujúca okolnosť sa vzťahuje na každého páchateľa trestného činu, ktorého sa dopustil od 12. marca od 06:00, kedy bola uznesením vlády vyhlásená mimoriadna situácia.

Štát začal s distribúciou ochranného materiálu pre zdravotníkov
Štát začal v utorok s distribúciou prvej várky ochranného a zdravotníckeho materiálu cez vyššie územné celky pre ambulantných lekárov. Ide o takmer 70.000 kusov materiálu. Uviedol to v utorok po návšteve podniku Zornica v Bánovciach nad Bebravou... Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | TASR