Nadácia Zastavme korupciu vyzýva Čižnára, aby odstavil Ladislava Tichého z generálnej prokuratúry
17 | 03 | 2020 I SITA

Nadácia Zastavme korupciu vyzýva generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby odstavil Ladislava Tichého z generálnej prokuratúry.


Ako ďalej nadácia uvádza na svojom profile na na sociálnej sieti, dôvodom sú jeho kontakty s viacnásobne stíhaným Marianom K. „Ladislav Tichý sa s Marianom K. smial z novinárov a v sms-kách riešil legislatívu pre oblasť finančnej prokuratúry. Stále sedí na generálnej prokuratúre," píše nadácia.

Nadácia Zastavme korupciu v tejto súvislosti uvádza vo svojom blogu na internetovej stránke denníka Sme, že Tichý sa so stíhaným podnikateľom stretával a tykal si s ním, pričom spolu komunikovali do jari 2018. Podľa nadácie spolu rozoberali rôzne kauzy, pričom Marian K. Tichému spomínal aj to, že zbiera informácie o novinároch.

Ak sa bude pokračovať v opatreniach, môže sa nakaziť 10 percent obyvateľstva
Scenár, keď môže byť 110. deň nakazených desať percent obyvateľstva, považujú analytici za vrchol nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | TASR


„Tohto roku som do novinárov investoval 200.000 eur. By si sa p....l, ako ich mám prelustrovaných," cituje nadácia Mariana K. Po zverejnení danej sms-ky Tichý minulý rok skončil ako zástupca riaditeľa na Justičnej akadémii a vrátil sa na generálnu prokuratúru.

Podľa nadácie však Marian K. s Tichým komunikovali napríklad aj o legislatívnych návrhoch pre oblasť finančnej prokuratúry alebo o personálnych nomináciách na niektoré posty. „Tichý na opakované pokusy nadácie, aby komentoval svoj vzťah ku Marianovi K., nereagoval," dodala nadácia.

Aj Telekom a Orange momentálne pociťujú vyššiu vyťaženosť svojich služieb
Telekomunikačné spoločnosti v súčasnosti registrujú vyššiu hlasovú prevádzku a stúpajúci počet hovorov. Agentúru SITA o tom informovali hovorcovia spoločností Slovak Telekom, Orange a O2. Prevádzka v jednotlivých sieťach sa v uplynulých dňoch... Čítať ďalej
17 | 03 | 2020 | SITA