Súd v prípade korupcie Netanjahua sa oneskorí o 2 mesiace
15 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Korupčné konanie s Benjaminom Netanjahuom, ktoré sa malo začať v utorok, sa odložilo na 24. mája z dôvodu obmedzení vyplývajúcich zo šírenia koronavírusu, ktoré bolo vyhláseného ministerstvom spravodlivosti. Informuje portál RT.


Izrael bojuje proti šíreniu vírusu Covid-19 zastavením väčšiny udalostí, a ako jeden z príkladov je korupčné konanie s premiérom Benjaminom Netanjahuom, uviedol minister spravodlivosti Amir Ohana, pričom tiež vyhlásil mimoriadny stav súdov v krajine.

Protikorupčný proces predsedu vlády Benjamina Netanjahua, ktorý sa mal začať v utorok v Jeruzaleme, nebude môcť pokračovať a bol odložený najmenej na 24. mája. Začiatkom tohto týždňa súd zamietol žiadosť o 45-denné odloženie konania, ktoré požadovali Netanjahuovi advokáti s cieľom získať viac času na preskúmanie dôkazov.

Izrael má v súčasnosti 200 potvrdených prípadov koronavírusu. V nedeľu schválil generálny prokurátor krajiny Avichai Mendelblit použitie izraelskej technológie štátneho dozoru na sledovanie mobilných telefónov infikovaných pacientov. Medzi ďalšie opatrenia na obmedzenie šírenia vírusu patrí obmedzenie leteckej dopravy a požiadavka, aby sa cudzinci prichádzajúci do krajiny sami zaviedli do karantény.

„Možno to boli Belgičania“: Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na Sýriu
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na sýrske hlavné mesto Damask, pričom uviedol, že za to možno zodpovedajú „belgické vzdušné sily“. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár