Špecializovaný trestný súd bude o vzatí do väzby piatich sudcov a ďalších troch osôb rozhodovať v sobotu
13 | 03 | 2020 I SITA

O vzatí do väzby piatich sudcov a ďalších troch osôb bude na návrh prokurátora Úradu špeciálneho prokurátora rozhodovať sudca pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) na pracovisku v Banskej Bystrici v sobotu 14. marca od 10. hodiny.


Medzi osobami spájanými s komunikáciou Threema s Marianom K. je päť sudcov, v prípade ktorých vydal vo štvrtok súhlas s ich väzbou Ústavný súd v Košiciach. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, rozhodovať sa bude o väzbe osôb s iniciálami - M.J., E.P., Z.M., D.C., R.M., M.M., M.R. a L.M.

NAKA v stredu 11. marca v skorých ranných hodinách zadržala sudcov a ďalšie osoby, ktoré sa spájajú s komunikáciou Mariana K. cez aplikáciu Threema.

Následne bola podaná žiadosť generálneho prokurátora o súhlas na vzatie do väzby na Ústavný súd SR. Plénum Ústavného súdu SR dalo vo štvrtok 12. marca súhlas s väzbou u piatich zadržaných sudcov a nesúhlas u ôsmich. Ako informoval predseda Ústavného súdu SR Ivan Fiačan, súd rozhodol v tajnom hlasovaní.

Plénum ústavného súdu dalo súhlas s väzbou u piatich zadržaných sudcov
Ústavný súd nerozhodoval o vzatí, či nevzatí sudcov do väzby, ale len o súhlase na vzatie do väzby, o ktorej bude rozhodovať Špecializovaný trestný súd Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | SITA