Rozostavané iracké letisko bolo poškodené americkými leteckými útokmi
13 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Rozostavané letisko v irackej centrálnej provincii Karbala bolo zasiahnuté americkými projektilmi pri ich útoku na milície. USA predtým uviedli, že útoky boli „presné“ a "defenzívne". Informuje portál RT.


Fotografie sa po útoku objavili na sociálnych sieťach, pričom ukazujú rozostavané medzinárodné letisko Karbala, ktoré malo byť najväčším irackým letiskom. Útok rozbil okná v jednej z hlavných budov letiska a trosky je možné vidieť všade po zemi.

Zdroj potvrdil agentúre Reuters, že zariadenie utrpelo priamy zásah amerických síl.





Objavili sa aj nepotvrdené správy, ktoré naznačujú, že pri nálete mohol byť zabitý stavebný robotník, avšak to Pentagon vylúčil a dodal, že ich útoky boli „presné“ a "defenzívne".

Americká armáda vyhlásila, že sa zameriavala na „päť skladovacích zariadení“, ktoré údajne prevádzkujú iracké milície Hizballáh - súčasť polovojenských síl ľudovej mobilizácie (PMF) - skupiny, ktorú USA obvinili z útokov na svoje sily v Iraku.

Britský vojak a dvaja Američania zabití pri raketovom útoku v Iraku
Traja ľudia boli zabití po tom, ako bola základňa v Iraku, na ktorej slúžia zahraniční vojaci v rámci vojenskej koalície vedenej Spojenými štátmi, zasiahnutá raketovým útokom, informuje BBC. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Timotej Dudka