MIMORIADNA SPRÁVA: Matovič pozná novú vládu, neprezradil však všetky mená
13 | 03 | 2020 I TASR
Predseda SaS Richard Sulík bude podpredsedom vlády pre ekonomiku a zároveň ministrom hospodárstva

Strany sa dohodli na vládnej štvorkoalícii rozšírená o ďalšie informácie v druhom a treťom odseku.

Budúci premiér a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič potvrdil, že sa spoločne so stranami Sloboda a Solidarita (SaS), Sme rodina a Za ľudí definitívne dohodli na vládnej štvorkoalícii, ktorá im zabezpečí ústavnú väčšinu.

Zároveň sa zhodli na tom, že ministerstvo financií bude viesť nominant OĽaNO a predseda strany SaS Richard Sulík sa stane podpredsedom vlády pre ekonomiku a zároveň ministrom hospodárstva.

Matovič sa predviedol ako šašo bez plánu
Urazené ego, obviňovanie dosluhujúcej vlády a plán sledovať ľudí cez mobily. To je riešenie nastávajúceho premiéra na krízovú situáciu s koronavírusom. Matovič ako budúci premiér nezvládol ani svoje prvé vystúpenie ku... Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Aneta Leitmanová


Sulík to považuje za dobrý kompromis primeraný tomu, aby SaS vedela realizovať svoju časť ekonomického programu. Doplnil, že strana obsadí aj post predsedu parlamentného výboru pre financie, ktorý bude viesť ich kandidát Marián Viskupič. „Ja som za SaS spokojný, aj ostatní koaliční partneri sú spokojní. Všetci spravili ústupok a je to dôkaz toho, že sa vieme dohodnúť,“ objasnil šéf liberálov.

Designovaný premiér Igor Matovič potvrdil, že SaS bude mať v budúcej vláde tri ministerstvá. Okrem rezortu hospodárstva však nechcel konkretizovať, o ktoré pôjde. V sobotu 14. marca sa chcú stretnúť s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a potom oznámia, ako si koaličné strany prerozdelili jednotlivé ministerstvá.

Mená šéfov rezortov zverejnia neskôr. „Pani prezidentka si zaslúži, aby bola informovaná prvá, všetko ostatné oznámime potom,“ priblížil Matovič. Mimoriadnu situáciu, ktorá je momentálne v súvislosti s koronavírusom na Slovensku, vnímajú podľa jeho slov mimoriadne vážne a aj preto rokovania urýchlili.

„Po trinástich dňoch sme urobili definitívnu dohodu na najsilnejšej podpore v parlamente, akú kedy vláda mala. Verím tomu, že takto vydržíme celé štvorročné volebné obdobie. Držme si spoločne palce, lebo nás čaká náročné obdobie,“ uzavrel Matovič.

Taliani siahli kvôli karanténe po sexuálnych pomôckach. Pornhub si tiež prišiel na svoje
Keďže milióny Talianov je „uväznených“ v karanténe kvôli opatreniam na zastavenie šírenia koronavírusu, niektoré spoločnosti v tom vidia príležitosť na zisk, informuje CNN. Čítať ďalej
13 | 03 | 2020 | Timotej Dudka