"Všetci, ktorí prídu zo zahraničia, pôjdu na 14 dní do karantény", potvrdila Saková
12 | 03 | 2020 I TASR

Všetci, ktorí sa vrátia zo zahraničia, pôjdu na 14 dní do domácej karantény. Po zasadnutí ústredného krízového štábu o tom informovala ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).


V prípade obyvateľov, ktorí nebudú chcieť byť v karanténe doma, aby tak prípadne neohrozili svojich blízkych, vyčlení štát a Ministerstvo vnútra (MV) SR ubytovacie kapacity.

"Pripravené je zariadenie v Gabčíkove, vieme takisto poskytnúť kapacity v rekreačných zariadeniach rezortu na Donovaloch a v Liptovskom Jáne," potvrdila na tlačovom brífingu Saková. V prípade, že ani tieto kapacity postačovať nebudú, v koordinácii s ostatnými rezortmi a ich rekreačnými zariadeniami je možnosť tieto kapacity zvýšiť.
Podľa ministerky nemožno presne povedať, na koľko Slovákov sa karanténa pri návrate zo zahraničia bude vzťahovať. "Zatiaľ nemáme presnú informáciu o tom, koľko ľudí sa bude chcieť vrátiť na Slovensko, podľa SIM kariet môžeme presne určiť počet ľudí, no nevieme, koľko z nich sa bude chcieť vrátiť," vysvetlila. Odhadla však, že môže ísť až o 20.000 ľudí.

KORONAVÍRUS: Štát zavádza tvrdé opatrenia! Obmedzia obchody, dopravu aj reštaurácie
Ústredný krízový štáb prijal kvôli koronavírusu tvrdé preventívne opatrenia. Informoval o tom web Bratislavského samosprávneho kraja. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Peter Haluza