Na Slovensku je už 21 nakazených ľudí na koronavírus
12 | 03 | 2020 I SITA

Vo štvrtok pribudlo spolu 11 pozitívnych prípadov.


Na Slovensku je potvrdených 21 prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z údajov Národného referenčného centra k dnešnému podvečeru. Aktuálne je spolu 832 vzoriek negatívnych a 21 pozitívnych. Dnes tak pribudlo spolu 11 pozitívnych prípadov. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstvo zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Od popoludnia pribudlo ešte päť pozitívnych vzoriek ľudí s ochorením Covid-19 (koronavírus). Ide o tri ženy a dvoch mužov. Dve ženy, jedna z Bratislavy, druhá z Hviezdoslavova a muž z Vysokej pri Morave sú v domácej izolácii. Všetci traja nakazení boli v priamom kontakte s pacientom s koronavírusom.

Ďalší muž z Humenného je hospitalizovaný na Klinike Infektológie a geografickej medicíny UNB Kramáre, má cestovateľskú anamnézu Maldivy. Žena z Veľkých Uhercov je hospitalizovaná vo Fakultnej nemocnici Trenčín. Pôvod jej nakazenia je v štádiu epidemiologického vyšetrovania.

Slovenské železnice od 13. marca zastavia medzinárodnú osobnú dopravu
Od 7:00 nebudú vypravené žiadne vlaky zo Slovenska do zahraničia. Žiadne nebudú ani vpúšťané na územie Slovenska. Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | SITA