Obchody stíhajú zásobovať svoje pulty potravinami, uviedla Matečná
11 | 03 | 2020 I SITA

Zástupcovia obchodov sa pre agrorezort vyjadrili, že sa zákazníci nemusia obávať toho, že by pre koronavírus nestíhali zásobovať Slovensko potravinami.


Dôvod na paniku podľa ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej v tomto smere nie je. "Nie je potrebné, aby sme sa obávali toho, že obchody nebudú stíhať dodávať potraviny. Akékoľvek mierne výpadky vedia doplniť," informovala v stredu po rokovaní vlády ministerka pôdohospodárstva SR Gabriela Matečná.

"Ak niekto zoberie 50 alebo 60 kíl múky je jasné, že múka v obchode chýba. Na druhý deň je však opäť v obchode. Najväčší problém majú s týmto veľké mestá, ale ľudia naozaj nemusia panikáriť. Potravín je dosť," pokračovala Matečná.

MPRV nemusí robiť pre koronavírus zatiaľ žiadne krízové kroky. Aj prípadný výpadok cestovín z Talianska je podľa ministerky nahraditeľný. "Keby prišlo k uzatvoreniu dovozu potravín z Talianska neohrozilo by to Slovensko. Siete si samozrejme nerobia zásoby na niekoľko mesiacov dopredu, ale týždenné zásoby sa priebežne dopĺňajú," uzavrela ministerka pôdohospodárstva SR.

MIMORIADNE: NAKA od skorého rána zatýka viacerých sudcov z Threemy
Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) realizujú rozsiahlu akciu vyšetrovacieho tímu Hmla. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Tím sa zaoberal sudcami z Threemy Mariana K. Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR