I. Matovič diskutoval s prezidentkou Z. Čaputovou o procese zostavovania vlády
11 | 03 | 2020 I TASR, SITA

Detaily stále nie sú známe.


Líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý je poverený zostavením novej vlády, v stredu dopoludnia rokoval s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou o zostavovaní novej vlády. Po ich stretnutí to povedal hovorca prezidentky Martin Strižinec.

"Pani prezidentka sa stretla s Igorom Matovičom a debatovali o procese zostavovania novej vlády," priblížil Strižinec. To, v akom štádiu je zostavovanie vlády, podľa vlastných slov zatiaľ nevie.

Dnes by malo podľa informácií agentúry SITA rokovať predsedníctvo OĽaNO, ale zatiaľ nie je zrejmé, či Matovič oficiálne oznámi mená svojich ministrov.

Podpredseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling uviedol, že rozhovory o vláde neskončili a verí, že vláda by mala byť známa v najbližších dňoch.

„Rokovania pokračujú a pokiaľ sa budúci premiér nepostaví na tlačovú besedu a tam vysloví mená ministrov, nebudem to komentovať. Potom to bude stopercentné,“ povedal pre agentúru SITA Gröhling.

AKTUALIZOVANÉ: Matovič by v stredu mohol povedať mená členov vlády, tvrdí Kollár
Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár zároveň potvrdil, že kandidát strany Štefan Holý je stále v hre o post ministra dopravy. Čítať ďalej
10 | 03 | 2020 | SITA