Bývalý filmový producent Harvey Weinstein bol odsúdený na 23 rokov väzenia
11 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Bývalého amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina dnes odsúdili na trest odňatia slobody na 23 rokov za sexuálny útok a znásilnenie. Informuje portál RT.


Súd v New Yorku uznal Weinsteina vinným 24. februára. Bývalý producent sa k činom, za ktoré bol odsúdený, nepriznal. Pričom šlo o prípad sexuálneho napadnutia bývalej asistentke Mimi Haleyiovej a taktiež znásilnenia Jessice Mannovej.

Weinsteinova obhajoba sa snažila o zhovievavosť a prosila sudcu, aby uplatnil minimálny trest piatich rokov vzhľadom na jeho vek, pričom obhajoba trvala na tom, že je v zlom zdravotnom stave. Dokonca v stredu dorazil na súd na invalidnom vozíku.

Zo sexuálnych útokov obvinilo Weinsteina v posledných rokoch viac ako 80 žien, medzi nimi boli aj herecké hviezdy ako Angelina Jolieová, Uma Thurmanová alebo Salma Hayeková.

Grécko má na svojich hraniciach tajné miesto, kde zadržiava migrantov
Na území Grécka pri hraniciach s Tureckom sa s vedomím tamojšej vlády nachádza "tajné zariadenie", v ktorom zadržiavajú migrantov pred tým, ako ich z krajiny bez riadneho azylového konania vyhostia naspäť do Turecka. Informoval o tom v stredu... Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | TASR