Chuck Norris oslavuje narodeniny, alebo narodeniny oslavujú Chucka Norrisa? Herec sa dnes dožil 80. rokov
10 | 03 | 2020 I Jaroslav Fabok

Možno viac, ako úspechy jeho hereckej kariéry ho po celom svete preslávilo množstvo vtipov. Má však aj väzby na Slovensko. Jeho meno mal pôvodne niesť aj slovenský cyklomost v Devínskej Novej Vsi.


Narodil sa 10. marca 1940 v Oklahome v meste Ryan. Väčšina jeho fanúšikov, vrátane tých na Slovensku, si ho pamätá ako strážnika zo seriálu Walker, Texas Renger (Walker, texaský jazdec, ktorý vznikal medzi rokmi 1991 až 2001).


Herecká kariéra však nie je to jediné, čo Norrisa napokon preslávilo. Rovnako je totiž držiteľom ôsmeho stupňa čierneho pásu v Taekwonde a titulu majstra sveta v karate v strednej váhe. Práve to je základ, na ktorom postupom času začali vznikať tisícky vtipov o jeho osobe.


Jeho otec bol indián z kmeňa Cherokee a Noriis tak má aj indiánske koreňe, ktoré si podľa vlastných slov váži. Matka pochádzala z Írska a bola jeho vzorom po celý život.


https://www.hlavnydennik.sk/2019/11/11/zomrel-legendarny-marlboro-man-robert-norris-%e2%80%a0-90-vzdy-bol-proti-cigaretam/

Norris, vlastným menom Carlos Ray Norris Jr., je zároveň zbožným konzervatívcom. Podporuje republikánov a ich politické kampane a aktivity. Je odporcom potratov a zasadzoval sa napríklad za používanie Biblie a spoločné modlitby v školách. O hercovi je v tomto kontexte už menej známy fakt, že na tému potratov napísal niekoľko článkov a esejí.


Ako dokonalý a neporaziteľný texaský jazdec sa stal terčom vtipov zo strany amerického bloggera Iana Spectora. Ten narážal najmä na jeho slabé herecké výkony, výraz bez emócií a jeho slávny kop s otočkou, ktorým spacifikoval každého nepriateľa. Norris najskôr stránku s vtipmi zažaloval, no neskôr ich začal akceptovať a zviezol sa na vlne slávy, ktorú mu v celosvetovom meradle priniesli.


Trumpa netestovali na prítomnosť koronavírusu
10 | 03 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR