S podozrením na koronavírus volajú maďarských záchranárov 30- až 40-krát denne
09 | 03 | 2020 I TASR

Záchranárov v Maďarsku volajú pre podozrenie z nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 denne v 30-40 prípadoch, informovalo v pondelok internetové vydanie denníka Népszava, podľa ktorého maďarské orgány pracujú na rozšírení kapacít vytvorených v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava.


Miesta na karanténu pripravujú v budínskej budove kliniky Kútvölgyi Klinikai Tömb a pre pacientov s problémami dýchania zas na intenzívnom oddelení pľúcnej kliniky Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet.

Záchranárov najčastejšie volajú v hlavnom meste, kde počas uplynulého víkendu pri riešení karantény dvoch Iráncov musela zasahovať polícia, pripomenul denník.

Počet ľudí infikovaných novým koronavírusom v Maďarsku stúpol počas víkendu na sedem. S výnimkou 70-ročného pacienta, ktorý trpí aj onkologickým ochorením, je ich stav uspokojivý. V karanténe v budapeštianskej Nemocnici sv. Ladislava je 54 ľudí.

Pchjongjang odpálil tri neidentifikované rakety, uviedla juhokórejská armáda
Predstavitelia Južnej Kórey prehlásili, že Severná Kórea opäť odpálila tri rakety smerom k Japonskému moru, pričom typ rakiet nie je zatiaľ známy. Informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 03 | 2020 | Marek Molnár